Đilas: Razmišljamo o bojkotu izbora
POLITIKA

Đilas: Prete mi hapšenjem ako se kandidujem

Nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će učiniti sve da se zaustavi urušavanje Beograda, ali da odluka o kandidaturi za gradonačlnika ne zavisi od njega već da li to žele građani i opozicija. On je potvrdio da je dobio informacije da mu prete hapšenjem ukoliko se kandiduje.

Foto: mc.rs

„Mogu da kažem da je informacija koja se pojavila u medijima tačna i da način na koji mi je preneta govori koliko je ova vlast bahata. I koliko misle da će zauvek biti vlast. Znam šta sam i kako sam u životu radio i potpuno sam miran i spokojan. Pogađa me samo kada progone moje saradnike i prijatelje, kada nevine ljude drže u pritvoru mesecima“, rekao je Đilas u intervjuu za Nedeljnik.

Đilas kaže da i ako jeste, i ako nije kandidat za gradonačelnika, može da govori šta treba da se radi u Beogradu.

„Odlučio sam da koliko mogu pomognem da se propadanje Beograda zaustavi. Najveći uticaj na to kako ću se angažovati imaju moji sugrađani, koji mi svakog dana prilaze na ulici sa željom da mi nešto poruče“, rekao je nekadašnji gradonačelnik Beograda.

On kaže da mu je mnogo ljudi reklo da njegova kandidatura izaziva veliku pažnju zbog toga što ga se vlast plaši.

„Mislim da greše. Mislim da je razlog to što se plaše sebe jer znaju koliko su malo i loše u Beogradu radili prethodne četiri godine“, kaže on i dodaje da veruje da promene u Beogradu mogu da pokrenu talas promena u čitavoj Srbiji.

Odgovarajući na pitanje o trenutnoj vlasti u Beogradu, Đilas je rekao da ne podržava ljude „koji ne znaju da rade i koji se zbog svog neznanja ponašaju arogantno i bahato, izgovarajući neistine svakog dana nanoseći štetu gradu u kome živimo“.

„Ne podržavam one koji su vodeći Beograd od njega napravili nebezbedan grad u kome su kriminalci gospodari života i smrti, ne podržavam one koji hoće da potroše stotine miliona i milijarde para građana na projekte poput metroa koji vodi ‘iz nigde u nigde’, grada na vodi koji je trebalo već da bude gotov, a u kome osim kafane i šetališta nema ničega…“, rekao je Đilas.

Govoreći o šansama opozicije na beogradskim izborima, Đilas smatra da treba da ide u jednoj koloni, i kaže da će „Beograđani surovo kazniti one kojima je interes stranke i broj odborničkih mesta važniji nego da Beograd krene u drugom smeru“.

Izvor: Agencije

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar