Đilas: Razmišljamo o bojkotu izbora
POLITIKA

Đilasu prete hapšenjem ako se kandiduje

* Dragan Đilas kaže za Danas da ga ne mogu zastrašiti, ali „ne sumnja da su moguće razne nameštaljke“ * Još nema Đilasove odluke o kandidaturi zato što je njegov ključni uslov – dogovor velike većine opozicionih stranaka o izlasku na jednoj listi

Foto: mc.rs

Dragan Đilas dobio je upozorenje da će biti uhapšen ukoliko prihvati da bude kandidat opozicije za prvog čoveka glavnog grada na predstojećim beogradskim izborima, saznaje Danas od izvora bliskih bivšem gradonačelniku Beograda.

Piše: D. P.

Jedan od sadašnjih visokih funkcionera beogradske vlasti poručio je Đilasu preko posrednika da će, ukoliko prihvati kandidaturu, odmah posle izbora biti “procesuiran” i da se već “prikupljaju materijali za tu operaciju”.

Sam Dragan Đilas rekao je za Danas da on tačno zna šta je i kako radio dok je bio na funkciji gradonačelnika Beograda i da ga ne mogu zastrašiti takve najave, ali “ne sumnja da su moguće razne nameštaljke”.

On dodaje kako se pokazalo da je hapšenje njegovih najbližih saradnika iz gradske vlasti po dolasku SNS na vlast zapravo bio pokušaj diskreditacije poštenih ljudi i da će se jednog dana otkriti ko je u sve te radnje i po čijem nalogu bio umešan.

„Vreme sve pokaže“, dodaje Đilas. Kako saznaje Danas, on još uvek nije odlučio da li će biti kandidat opozicije za gradonačelnika na izborima u Beogradu, zato što je njegov ključni uslov za pristanak – dogovor svih ili bar velike većine opozicionih stranaka o izlasku na jednoj listi.

Izvor: Danas

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar