POLITIKA VAŠ GLAS

Dok Bastać „ometa“ radove na Trgu republike u zgradu mu upadaju „testerom“Video

Drama na Trgu republike, drama u zgradi gde živi Bastać

Nasilni upad testerom postaje uobičajen, ovoga puta u zgradi gde živi Marko Bastać

Dok Bastać „ometa“ radove na Trgu republike u zgradu mu upadaju „testerom“

Savez za Srbiju je očigledno dao ideju isterivanja svako svojih “umišljenih prava” testerom i sličnim alatima, pa je tako i Nikola Drljača, zakupac lokala u Dositejevoj 7a pokušao da uđe na silu u prostorije koje mu ne pripadaju. Ni manje ni više nego električnom testerom (brusilicom), valjda ohrabren opštom klimom koja je stvorena nakon upada u RTS, da svako može da to radi.

Ovaj pokušaj nasilnog upada se dešava baš u trenutku dok Marko Bastać predsednik opštine Stari grad koji je i jedan od stanara pomenute zgrade blokira radove na Trgu Republike.

Za to vreme upravnik zgrade Miodrag Lazić, Markov otac Nebojša Bastać i ostali vlasnici stanova ove zgrade koja je odmah pored Narodnog pozorišta, zovu policiju i sprečavaju da kako kažu bahati zakupac uzurpira na silu njihov prostor.

Štrajk u Narodnom pozorištu kreće na Dan pozorišta?
Sugrađani koji žive u blizini Narodnog pozorišta nezadovoljni „miomirisima“ roštilja

Sve je počelo pre godinu dana kada je zakupljen prostor od Gradskog sekretarijata od 38 metara kvadratnih sa priključkom za struju i vodu. Tu se nalazila tapetarska radionica , ali je novi zakupac poželeo pre 6 meseci da promeni delatnost i napravi još jednu “ćevadžbinicu” videvši da već postojećoj “Drami” očigledno cveta biznis.
Ali vlasnicima stanova i podrumskih prostorija u ovoj zgradi je već dosta “miomirisa” roštilja i to pored zgrade Narodnog pozorišta i nisu dozvolili da se postavi dimnjak za još jednu ćevabdžinicu.

U ovu “dramu” je uključen i profesionalni upravnik Miodrag Lazić koji je objasnio da je zakupac Nikola Drljača adaptirao svoj lokal , ali i wc koji ne pripada njemu već vlasnicima podruma, pravdajući se da on nema toalet.
“On je mogao u svom zakupljenom prostoru da napravi wc ili da to raspravi sa Gradskim sekretarijatom koji su mu izdali lokal, a ne da se sukobljava sa vlasnicima koji su već dva puta zbog njega postavljali metalna vrata i rešetke.”objašnava on.

Saznali smo i da je jednom Nikola Drljača čak pretio da će se vezati lisicama za metalne rešetke, komunalna policija je intervenisala, uhapsila ga je, a zatim i pustila. Nikola Drljača je revoltiran tužio vlasnike podrumskih prostorija ove zgrade I osnovnom sudu, ali jednostavno nije strpljiv da sačeka presudu. Ideju je očigledno dobio od vođa Saveza za Srbiju kada su upali u RTS i rešio da električnom testerom uzme “pravdu” u svoje ruke.

VIDEO:Testera na delu

Licencirani upravnik ove zgrade Lazić se poverio da se samo bavi tim podrumima, a da ne stiže da se bavi lepim delom posla uređenja zgrade. Možda bi bilo dobro kada bi se licenciranju za upravnike pridodala i neka obuka kako postupati kada neko nasilno testerom pokušava da otima ono što mu ne pripada.

A građani se pitaju hoće li život u Srbiji dobiti bar obrise, razgovora, institucija koje rade svoje nadležnosti ili ćemo se „ćerati“ testerama?

Izvor i autor: Jutarnji GLASnik                     Foto:Privatna arhiva, Screenshot

Ostavite komentar