POLITIKA

Dosta je bilo: Krivična prijava protiv Vulina

Pokret Dosta je bilo (DJB) podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog krivičnog dela pranje novca, zbog sumnje da je u julu 2012. godine kupio stan, a nema dokaz o poreklu novca, saopšteno je iz tog pokreta.
Foto: N1

Vulin je kupio stan u Beogradu površine 107 kvadratnih metara i garažno mesto, u Gajevoj ulici za 244.620 evra, a za više od 200.000 evra od kupoprodajne cene nema dokaz o poreklu novca, „čime je stekao, drži i koristi imovinu za koju zna da potiče od krivičnog dela“, navodi DJB.

Podseća se da je Vulin, kada je 2012. godine imenovan za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju prijavio celokupnu imovinu, i da je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da su podaci za stan nepotpuni i manjkavi.

Nakon obraćanja Agencije, Vulin je dostavio nepotpisane izjave i druge podatke koji nisu bili ispravni, pa je Agencija o kupovini stana sačinila izveštaj i dostavila ga Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Vulin je Agenciji naveo tri različita načina sticanja novca za konkretnu nepokretnost, međutim svaki od navedenih načina bio je logički nerazumljiv i u suprotnosti za zakonskim propisima Srbije, navodi DJB.

Agencija je upoznala tužilaštvo o poslu koji je Vulin zaključio, dok je bio na funkciji direktora Kancelarije za Kosovo, a odnosio se na nabavku i postavljanje kamera na teritoriji Kosovske Mitrovice u vrednosti od milion evra, zaključen po hitnom postupku, bez tendera.

Iznos je plaćen unapred, bez saznanja koliko je kamera zaista i bilo postavljeno, navodi se u saopštenju.

Pokret DJB je prijavu podneo na osnovu saznanja članka koji je objavio portal Krik pod naslovom „Tetka iz Kanade platila Vulinu stan“.

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar