POLITIKA SA DRUŠTVENIH MREŽA

DRAMA U SNS! Nebojša Stefanović ponudio ostavku Aleksandru Vučiću?!

DRAMA U SNS! Nebojša Stefanović ponudio ostavku Aleksandru Vučiću!

Ministar policije Nebojša Stefanović insistirao je na hapšenju nasilnika koji su divljački upali u policijsku stanicu u Lučanima i maltretirali policijske službenike.

izvor: Opozicionar

Stefanović je rekao da neće dozvoliti da se policajci ponižavaju.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da se oni ne privode.

Nakon ovoga, ministar policije Nebojša Stefanović ponudio je svoju ostavku, saznaje Kurir.

Incidenti na biralištima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović po zatvaranju birališta izdao je saopštenje o incidentima za vreme glasanja u opštini Lučane.

„Kulminacija bahatog, divljačkog i nasilničkog ponašanja Boška Obradovića i jednog dela funkcionera Saveza za Srbiju, koji su danas u opštini Lučani fizički napali više ljudi, prvo ženu koja je došla da glasa na biračko mesto, a potom i novinara, dogodila se večeras oko 19 časova, kada je Boško Obradović sa grupom stranačkih funkcionera upao u prostorije Policijske stanice u Guči, u pokušaju da se na nasilan način obračuna sa policijom, koja je radila svoj posao po nalogu tužioca“, navodi se u saopštenju, a do ovih saznanja je došao i objavio Kurir.

„ZATVORENA BIRALIŠTA, IZLAZNOST U LUČANIMA 67,7 ODSTO“ CRTA: Intervenisala policija, kršena tajnost glasanja, nepoznate osobe legitimisale birače
Nepravilnosti u Lučanima

Veće nepravilnosti, kako navodi CRTA, posmatračka misija zabeležene su na 11 od ukupno 43 biračka mesta, među kojima su glasanje bez ličnih isprava, kršenje tajnosti glasanja, nekorišćenje nevidljivog spreja i UV lampe, kao i slučajevi vođenja paralelnih spiskova glasača. Kao vid pritiska na birače, izdvajamo slučaj u Kotraži gde su neidentifikovana lica ispred biračkog mesta legitimisala birače.

Mobilni timovi Crta posmatračke misije, koji prate atmosferu i dešavanja van biračkih mesta, su tokom prepodneva primetili veliki broj automobila sa registarskim tablicima iz drugih mesta (Pančevo, Novi Sad, Vršac, Beograd, Kosovska Mitrovica) kao i vozila bez registarskih tablica. Vozila kruže po Dragačevu, zadržavaju se u blizini skoro svih biračkih mesta i neidentifikovane osobe iz vozila komuniciraju sa članovima biračkih odbora.

Incident u Kladovu

Perica Panković, potpredsednik Opštinskog odbora SPs u Kladovu, gde se održavaju lokalni izbori, priveden je na informativni razgovor u lokalnu Policijsku stanicu, gde je, u svojstvu građanina, dao iskaz. Poslednjie dve nedelje u Kladovu je primećen veliki broj džipova beogradskih registarskih tablica – kazao je Radovan Arežina, predsednik kladovskih socijalista. – Nama se ne dozvoljava aktivno učešće u izbirima, a ceh je platio Panković, koji se jednom pridošlici iz Beograda, nedaleko od biračkog mesta, obratio rečima:“Šta ti ztražiš ovde?“
Odmah nakon toga, Panković je pozvan na informativni razgovor u Policijsku stancu, gde je, nakon što je dao iskaz, pušten.

MUP: Identifikovan napadač na birače u Kotraži

Pripadnici policije identifikovali su 37-godišnjeg B.P. iz Prijepolja kao osobu koja je danas na biračkom mestu u Kotraži, u opštini Lučani, napala dvoje građana koji su došli da glasaju na lokalnim izborima.

Kako je objavljeno na sajtu MUP-a, Policijskoj stanici Lučani je od strane dvoje građana prijavljeno je da su, prilikom dolaska na biračko mesto broj 25 u Kotraži, napadnuti od strane njima nepoznatog lica.

Policija je odmah po prijavi izašla na mesto događaja i tom prilikom 33-godišnja građanka je izjavila da ju je napoznati muškarac odgurnuo vratima, kada je pokušala da uđe na biračko mesto kako bi glasala.

Istovremeno je i 21-godišnji muškarac, koji je takođe došao da glasa, prijavio policiji da ga je ista osoba odgurnula rukama kada je hteo da uđe na biračko mesto.

Pripadnici policije identifikovali su osumnjičenog i ustanovili da se radi o B. P. (1981) iz Prijepolja, precizira se u saopštenju.

O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Čačku koje je naložilo da se osumnjičeni privede tužiocu, a protiv njega će, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivicno delo nasilničko ponašanje na javnom skupu.

Izvor:Jutarnji GLASnik                                                    Foto:Screenshot

Ostavite komentar