POLITIKA VESTI

DS optužuje SNS za incident, SNS optužuje Boškove gorile

DS optužuje SNS za incident, SNS optužuje Boškove gorile

Da postoje dva pogleda u Srbiji na sve što se dogodi uverili smo se odavno. Postavićemo dva teksta iz dva ugla o incidentu u Šapcu, a vaše je pravo da iz dva izvora prosudite sami šta je istina i ko je čiji gorila.

Demokratska stranka (DS) optužila je danas Srpsku naprednu stranku da je sinoć u Šapcu pokušala da spreči skup političkih partija i organizacija, a da potom za nerede i nasilje okrivi opozicione političare.

Sledbenici Aleksandra Vučića su vređali, provocirali i pokušavali da zastraše učesnike tribine u Šabačkom pozorištu i okupljene građane koji su želeli da čuju čelnike budućeg Saveza za Srbiju, navodi u saopštenju DS i ocenjuje kako „samo zahvaljujući prisebnosti opozicionih prvaka i građana u Šapcu sinoć nije došlo do većih sukoba“.

DS se oglasio povodom incidenta u Šapcu

Navodni napad pristalica opozicije na jednu ženu je, prema tvrdnjama DS, „po svim raspoloživim i proverenim činjenicama zapravo inscenirala režimska propagandna mašinerija“, po već više puta viđenom i ponovljenom obrascu medijskih manipulacija i podmetanja.

Povređena A.K. DS optužuje SNS za incident, SNS optužuje Boškove gorile

U DS navode kako su se stranačkom odboru u Šapcu „javljali građani koji su, navodno povređenu ženu, opisali kao aktivistkinju Srpske napredne stranke iz Vladimiraca i vatrenu sledbenicu Aleksandra Vučića“.

U saopštenju se navodi kako „postoje i brojne fotografije putem kojih ona pokazuje svoju bliskost sa čelnicima SNS-a, među kojima je posebno ponosna na onu sa rođenim bratom predsednika Srbije Andrejem Vučićem“.

Ističući kako „navodna žrtva nasilja nije slučajna prolaznica koja se zatekla na licu mesta, već pristalica režima“ iz Vladimiraca, DS u saopštenju ocenjuje da je ona pred Šabačko pozorište došla „po nalogu svoje stranke i sa jasno određenim zadatkom“.
Izvor: Danas

Nasuprot tome tabloidni list Alo piše:
TUKLI NAROD Boškove gorile zavodile red u Šapcu!

Deka i Boškov gorila

Koalicija okupljena oko Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića, pokazala je pravo lice na ulicama Šapca

Danas u Šabačkom pozorištu, budući osnivači Saveza za Srbiju trebalo je da razgovaraju sa građanima o 30 tačaka programa kako bi zajedno sa njima utvrdili pravce nastupa celokupne istinske opozicije i način zajedničke borbe za normalnu Srbiju, međutim, oni su se odlučili za prebijanje građana.

Pripadnik obezbeđenja Boška Obradovića prvo je fizički nasred ulice napao Šapčanku A. K., a potom se obrušio i na jednog deku.

Ko tu koga provocira?

Izvor: Alo

Obrada: Jutarnji GLASnik Foto: printscreen

Ostavite komentar