POLITIKA

DS: Zbog Đinđića moraju da odgovaraju Koštunica, Šešelj, Nikolić i Lončar kao jedan od „najrespektabilnijih prijatelja Dušana Spasojevića“.

Beograd — Poslanik DS Balša Božović pitao u Skupštini Srbije zašto Tužilaštvo za organizovani kriminal nije pozvalo Vojislava Koštunicu da da izjavu u vezi s pobunom JSO.

Foto: FoNet/Božidar Petrović

On je ocenio da je namera da se oslobađajućom presudom zataška političko ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Božović je podsetio da je Koštunica podržao proteste pripadnika JSO time što je rekao da oni koji se pod punom vojnom opremom šetaju svakog dana imaju puno pravo na proteste, kao lekari u belim mantilima.

Za ono što su izrekli, prema Božovićevim rečima, pored Koštunice treba i moraju po zakonu da odgovaraju i Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić koji je „najavljivao Đinđićevo ubistvo“, kao i aktuelni ministar Zlatibor Lončar kao jedan od „najrespektabilnijih prijatelja Dušana Spasojevića šefa Zemunskog klana“.

„Nikada tužilaštvo nije odgovorilo zbog čega ih nije pozvalo da daju makar izjavu o tome šta su govorili i zbog čega su podržavali ubice Zorana Đinđića“, rekao je Božović.

Podsetio je i da je suđenje tri puta počinjalo ispočetka, a sve kako bi „dovelo do apsurda i da se oni koji su odgovorni za političku pozadinu oslobode odgovornosti“.

Izvor: Tanjug

Ostavite komentar