POLITIKA

DSS: Božović pominjanjem Koštunice prikriva stvarno odgovorne za ubistvo Đinđića

SAOPŠTENjE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE


Balša Božović oživljava drugosrbijansku kampanju prikrivanja istine

Tvrdnja Balše Božovića da je Koštunica „podržao oružanu pobunu JSO“ deceniju je i po poznata besmislica politički preživelih saradnika zemunskog klana. Svojom izjavom da „Tužilaštvo za organizovani kriminal treba da pozove Vojislava Koštunicu da da izjavu u vezi sa pobunom JSO“ Božović je nastavio da vodi dugogodišnju kampanju prikrivanja stvarno odgovornih. Pri tome „zaboravlja“ činjenicu da je u vreme vlasti DSS Milorad Ulemek Legija dopao pravde i osuđen kao organizator ubistva Zorana Đinđića, zbog ubistva Ivana Stambolića, atentata na Vuka Draškovića i zločina na Ibarskoj magistrali.

Da je Božoviću do istine o Đinđićevom ubistvu, a ne do njenog prikrivanja i unutarstranačkog podmetanja nogu, on bi svoje interesovanje za eventualnu pozadinu tog tragičnog događaja usmerio na tadašnje visoke funkcionere DS, pojedine članove DOS-ove vlade i ulogu stranih obaveštajnih službi.

Ako je ikome stalo da se utvrdi istina o tome da li ima političke pozadine atentata na Zorana Đinđića i ako ima ko je u njega umešan, onda je to Demokratska stranka Srbije. Balša Božović to svakako nije.

Informativna služba DSS 18.7.2018.

Ostavite komentar