DSS: Ministar Ljajić sramotno i besmisleno pravda pljačkuTelekoma
POLITIKA

DSS: Histerija vlasti zbog pisma Slaviše Ristića. Pismo Putinu kojim se obaveštava o onome što veoma dobro zna, je nepotrebno

SAOPŠTENjE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

Histerična reakcija vlasti na nepotrebno obraćanje Slaviše Ristića Vladimiru Putinu

Foto: Youtube

Demokratska stranka Srbije najoštrije osuđuje kampanju vlasti protiv narodnog poslanika Slaviše Ristića, kojom mu se najgrubljim lažima i falsifikatima podmeće da je predsedniku Republike Aleksandru Vučiću pretio smrću.

Histerične reakcije na svako zalaganje da se odbrani teritorijalni integritet Srbije i iznošenje istine o štetnosti sadašnje kosovske politike u potpunoj su suprotnosti sa tvdnjama predstavnika vlasti da „Vučiću ne pada na pamet da omogući Kosovu da dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama“. Da je to zaista tako, bila bi nepotrebna satanizacija onih koji se upravo za to zalažu, za poštovanje Ustava i odbranu Kosova i Metohije u sastavu Srbije, protiveći se njegovom priznanju.

Istovremeno, Demokratska stranka Srbije smatra da je neumesno i nedostojanstveno da se politički neistomišljenici kritikuju pred bilo kojim stranim državnikom ili ambasadorom, jednako kada to čini vlast i opozicija. Pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu kojim se obaveštava o onome što ruski predsednik već veoma dobro zna i kojim se apeluje da učini ono što se sa ruske strane mnogo puta čulo da nije realno: da bude veći Srbin od Srba, je nepotrebno.

Srbi sudbinu svoje države treba da uzmu u svoje ruke.

Informativna služba DSS

Ostavite komentar