DSS neće u Savez za Srbiju, vrtešci koja je već viđena i koja nije dala rezultate
POLITIKA

DSS: Ministar Ljajić sramotno i besmisleno pravda pljačkuTelekoma

Kupovina kablovskog operatora „Kopernikus Technology“ od strane Telekoma Srbija po preplaćenoj ceni od 195 miliona evra velika je pljačka ovog državnog preduzeća, posredno i budžeta Republike Srbije, saopštila je Demokratska stranka Srbije (DSS).

DSS: Ministar Ljajić sramotno i besmisleno pravda pljačkuTelekoma

Izjava ministra trgovine Rasima Ljajića kojom isplativost investicije meri i dokazuje visinom očekivanog prihoda, umesto dobitka, sramotna je besmislica i neuspešno pravdanje pljačke Telekoma, navodi DSS.

Kako stoji u saopštenju ove stranke, Kopernikus Technology je 2016. godine napravio oko 3,1 milion evra dobitka, a sledeće godine dobitak se dramatično smanjio na 1,5 miliona evra. Sa takvim nivoom godišnjeg dobitka Telekomu će biti potrebno celih 130 godina samo da povrati ovu investiciju, a da ništa ne zaradi, ocenila je DSS.

Iz te stranke kažu da „tvrdnju da je u pitanju korupcionaška afera potkrepljuje i činjenica da su lica umešana u ovu kupoprodaju blisko povezana sa vladajućom strankom“, a navode i da su članovi Nadzornog odbora Telekoma i Skupštine akcionara kadrovi SNS.

„Direktor i jedan od krajnjih vlasnika Kopernikusa pred prodaju je bio Srđan Milovanović, rođeni brat Zvezdana Milovanovića, poverenika SNS za Niš, koji je ostao vlasnik niza preduzeća kojima se kontrolišu lokalne televizijske i kablovske stanice“, stoji u saopštenju.

Sada već bivši vlasnici „Kopernikus Technology“ državi Srbiji neće platiti nikakav porez na kapitalni dobitak od ove prodaje, jer je preduzeće osnovano pre više od 10 godina, tvrde iz DSS.

Izvor: N1

Ostavite komentar