POLITIKA

DSS: Predsednik Srbije je zapravo Domanovićev vođa koji se obavezao Zapadu

SAOPŠTENjE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

Jučerašnji razgovori u Briselu su potvrdili da predsednik Srbije i srpska Vlada zaključivanjem Briselskog sporazuma i odmrzavanjem pitanja konačnog statusa Kosova i Metohije Srbiju i srpski narod vode u provaliju priznavanja secesije Kosova i Metohije.

Printscreen

Samo predsednik Srbije, jednak slepom Domanovićevom vođi, ne vidi da je jedini razuman izbor da se pitanje konačnog statusa Kosova i Metohije održava u stanju zamrznutog konflikta.

Samo vođa koji se obavezao Zapadu može da se pravi da to ne vidi i da obmanjuje narod prikazujući pregovore u Briselu kao mirovnu konferenciju kojom se zaustavlja rat postizanjem kompromisnog rešenja koje podrazumeva prihvatanje secesije Kosova i Metohije davanjem saglasnosti za stolicu u Ujedinjenim nacijama.

Zahtevamo od predsednika Republike, koji sebe rado naziva vrhovnim komandantom Vojske , da prestane da plaši narod ponavljajući da postoji opasnost da „neko krene da zauzima sever Kosova“, a da Srbija na to nema odgovor i da je zato hitno potrebno to tzv. kompromisno rešenje. Podsećamo ga takođe da je nedopustivi amaterizam i velika sramota da predsednik Republike javno govori kako nema odgovore na određene situacije, a još je neodgovornije kada odgovore traži od drugih.

Konačno, podsećamo predsednika da referendum o prihvatanju tzv. kompromisnog rešenja koji je najavio ne sme i ne može biti u suprotnosti sa Ustavom Srbije.

Informativna služba DSS

Ostavite komentar