POLITIKA

DSS: Samo Vučić zna ko mu i zašto preti iz inostranstva, ono što mu preti u Srbiji jeste Krivični zakonik

SAOPŠTENjE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

Vučićev kompromis: da Srbija dobije jedan metar sopstvene teritorije

Predsednik Republike Aleksandar Vučić je izjavom da ako „jedan metar Kosova dobijemo, dobitak je, jer sada nemamo ništa“ potvrdio da u Briselu dogovara predaju dela teritorije Srbije. Srbija prvi put u svojoj istoriji ima na čelu nekoga ko priprema čin izdaje države.

Ako Srbija nema ništa, kako predsednik tvrdi, zašto to „ništa“ što od nje uporno traže Vašington, Berlin i briselska administracija, mentori kosovskih secesionista? Da li je „jedan metar“ sopstvene, srpske teritorije ono što što Srbija treba da dobije da bi bila zadovoljna i priznala nezavisnost Kosova ? Da li je taj „jedan metar“ onaj kompromis koji predsednik Republike stalno pominje?

Srbija ima Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, ima svoj Ustav i činjenicu da samoproglašeno Kosovo nije i ne može da bude država bez saglasnosti Srbije. Ono što nema jeste vlast svesna svojih obaveza i odgovornosti.

Samo Vučić zna da li je „nekom nešto obećao“, kao što tvrde oni koje naziva budalama i ludacima.

Samo on zna da li mu, ko i zašto preti iz inostranstva.

Ono što mu preti u Srbiji jeste Krivični zakonik kojim je utvrđeno da će se kazniti zatvorom onaj „ko na protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi“

Informativna služba DSS

Ostavite komentar