POLITIKA VAŠ STAV

DSS: VLADA DUŽNA DA SPREČI SKANDALOZNU PRODAJU CIP-A

Zahvaljujući „Pištaljci“ u javnost je dospela šokantna informacija da je zbog dugovanja Železnica Srbije, čiji je vlasnik država, pokrenut postupak prodaje licitacijom izuzetno uspešnog Saobraćajnog instututa CIP, čiji je vlasnik Železnica Srbije.

Nesumnjivu i potpunu odgovornost za nastalu situaciju snosi Vlada Srbije, pre svega resorna ministarka Zorana Mihajlović, čiji nemušti odgovori na jasna pitanja o tome kako će problem biti rešin ne ulivaju nadu u povoljan krajnji ishod.

Jedini dobar ishod jeste i mora da bude da država kao vlasnik Železnica Srbije isplati radnicima sva dugovanja, da se obustavi postupak prodaje CIP-a i omogući normalno poslovanje, da se hitno smene generalni direktor i izvršni direktori odgovorni za nezakonito i štetno poslovanje Železnica Srbije i protiv njih pokrenu odgovarajući postupci. Najmanje politička odgovornost ministarke Mihajlović je nezaoobilazna.

Demokratska stranka Srbije traži od Vlade da hitno reši ovaj problem i time otkloni sumnju da je on rezultat namere i lukavog plana da se CIP proda u bescenje upravo u trenutku kada ima ugovorene poslove milionske vrednosti.

Informativna služba DSS

30. novembar 2017. godine

Ostavite komentar