POLITIKA

DSS: Vučić izbrisao Srbiju sa spiska suverenih država

IZJAVA PREDSEDNIKA DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE, MILOŠA JOVANOVIĆA

Vučić izbrisao Srbiju sa spiska suverenih država

Predsednik Republike Aleksandar Vučić nažalost je izbrisao Srbiju sa spiska suverenih država.

Ostaće u istoriji sramnim slovima upisano u istoriji njegovo obraćanje Nemačkoj da „kada odlučuje o Srbiji“ sasluša šta Srbija misli i neshvatljiva i neoprostiva podanička izjava „a naravno, odluka je uvek na vama“, tj. na Nemačkoj.

Posle toga nikoga u Srbiji ne treba da čudi što istovremeno dok se Grčka i Makedonija potresaju samo zbog nesaglasnosti oko naziva nezavisne države Makedonije, dotle vlast u Srbiji sprečava svaki suvisli razgovor o sudbini 140 hiljada Srba, 10.887 kvadratnih kilometara državne teritorije, srpskoj imovini, kulturnom i verskom nasleđu na Kosovu i Metohiji. Jer…o tome će, kaže Vučić, da odlučuju drugi, ne Srbija. To može da se ostvari samo ućutkivanjem onih koji brane nacionalne interese, odnosno ućutkivanjem istine.

Ako su građanima obećanja vlasti, očigledno predizborna, o smanjivanju smanjenja penzija i plata i bajka o „zlatnom dobu Srbije“ dovoljna naknada za gubitak slobode, suvereniteta, dela svog naroda i teritorije, onda će da se potvrdi stara izreka da svaki narod zaslužuje vlast kakvu ima. U slučaju Srbije nažalost – očiglednu marionetsku, autoritarnu i korumpiranu.

Informativna služba DSS 14.6.2018.

Ostavite komentar