POLITIKA VAŠ STAV

DSS: Vučić je potvrdio da od ničega ne preza i ničeg se ne stidi

SAOPŠTENjE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

Vučić bezočnim neistinama o DSS-u pokušava da opravda izdajničke poteze

Od Aleksandra Vučića koji tvrdi da je „čeri paradajz mutacija ribe list i paradajza“, da je Srbija pre dve godine „ušla u svoje zlatno doba“ i da „čita 600 strana svakog dana“ moglo je da se očekuje da izrekne bezočne neistine o Demokratskoj stranci Srbije, kako je to učinio pokušavajući da pravda svoje izdajničke poteze.

Izjavljujući da je Demokratska stranka Srbije predala Kosovo i Metohiju i postavila granične prelaze Aleksandar Vučić je potvrdio da ni od čega ne preza i da se ničega ne stidi pripremajući akt zvaničnog priznanja secesije Kosova i pokušavajući da odgovornost prebaci na druge.

Jedina je istina i lako proveriva činjenica da su prelazi Jarinje, Merdare, Brnjak i Končulj otvoreni u vreme vlasti Aleksandra Vučića, 2012. godine i kasnije, po Sporazumu o integrisanom upravljanju prelazima koji je potvrđen od strane njegove Vlade, a za koji se građanima zakleo, pa slagao, da će da poništi.

Podsećamo nedostojnog predsednika Republike na činjenicu da je Vlada Demokratske stranke Srbije 2007. godine odbacila plan Martija Ahrisarija o konstituisanju nezavisne države Kosovo, koji on, po nalogu, već šest godina sprovodi.

Stavljanje samoproglašenje nezavisnosti Kosova na teret vlasti Demokratske stranke Srbije je isto toliko besmisleno i drsko kao kada bi DSS Vučića optužila da je odgovoran što je u vreme njegove vlasti NATO izvršio agresiju na Srbiju. Samoproglašenje je jednostrani čin koji ne može da se spreči, a priznanje samoproglašenja je izdaja države.

U tome je razlika između DSS i Aleksandra Vučića, između demokratske nacionalno odgovorne i k marionetske vlasti.

Informativna služba DSS 

Ostavite komentar