POLITIKA

Dveri i DSS najverovatnije u Savezu za Srbiju: Prva tema razgovora raspodela mandata nakon izbora?!

Predstavnici budućeg opozicionog saveza za Srbiju (SZS) sastaće se u sredu kako bi razgovarali o raspodeli mandata u Skupštini Srbije nakon budućih parlamentarnih izbora, najavljuje list Danas pozivajući se na izvore bliske SZS.

Izvori ovog beogradskog lista kažu da će pokret Dveri najverovatnije biti deo saveza, kao i Demokratska stranka Srbije, ako raskine lokalne koalicije.

Tvrd stav ovog bloka, navode dalje sagovornici lista, biće „oštro“ protiv pravno obavezujućeg sporazuma Beograda i Prištine, koji bi Kosovu omogućio stolicu u UN.

Sagovornici Danasa navode da postoji mogućnost da ovaj blok bojkotuje naredne izbore, ali da pojedine članice insistiraju upravo na dogovoru oko mandata, bez obzira na mogući bojkot.

List podseća da savez neće imati predsednika, već će se predsedavajući rotirati po azbučnom redu: Janko Veselinović, Nikola Jovanović, Borko Stefanović, Dragan Đilas, Nebojša Zelenović i Željko Veselinović.

Branislav Grubački, Foto: Screenshot/ Youtube, N1

Osvrćući se na to u Novom danu na N1, osnivač pokreta „Novi optimizam“, Branislav Grubački naglašava da raspodela budućih mandata treba da bude poslednja tema razgovora opozicije. Ona mora da se presabere, ima ispred sebe jedan autoritarni režim koji ne preza ni od čega, dodaje.

„Zec u šumi… A mi se igramo“

Opozicija mora, prema njegovom mišljenju, da nađe način da se sastavi makar oko izbornih uslova, slobode medija, kontrole izbore jer bez ozbiljnog pristupa tome, sama raspodela mandata je nešto što je „zec u šumi“… „A mi se igramo“.

Izvor: Agencije

Ostavite komentar