POLITIKA

DVERI: Imamo svedoka koji dovodi u vezu Vučića sa izvršenjem krivičnih dela, uz pokroviteljstvo nekadašnje vlasti Demokratske stranke.

Antikorupcijski tim Dveri , kako je rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, poseduje iskaz svedoka-insajdera, koji dovodi u vezu sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa izvršenjem krivičnih dela, uz pokroviteljstvo nekadašnje vlasti Demokratske stranke, piše Danas.
Foto: Screenshot/ Youtube

Dverjani smatraju da je jedino alternativno rešenje korumpiranom bivšem i sadašnjem režimu predizborna saradnja Dveri i Dosta je bilo koja pokušava da zaustavi dalju pljačku naroda.

„U iskazu pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu koju je pre dva dana dao, Aleksandar Stefanović, svedok-insajder priznao je da je dao lažni iskaz u sudskom postupku i da je na to bio primoran jer je Aleksandar Vučić unajmio plaćene ubice iz BiH da ga likvidiraju promenu svog iskaza, Aleksandar Stefanović je dobio 2,2 miliona evra od „Metals banke“, koja je bila pod kontrolom Demokratske stranke u vidu kredita koji je trebalo da bude otpisan pošto Stefanović da izmenjeni iskaz pred sudom. Kredit je dobijen bez ikakvog obezbeđenja na osnovu jednog telefonskog poziva Aleksandra Vučića Mikiju Rakiću“, naveo je Srđan Nogo, šef antikorupcijskog tima Dveri i predsednik beogradskog odbora ove stranke, a objavio je Danas u tekstu na svom portalu.

Nogo je naveo da je važnu ulogu u ovom poslu imao kontroverzni biznismen Mile Jerković.“ Kada je pokrajinska Vlada pokrila dugove „Metals banke“ i izvršila njenu dokapitalizaciju od 10 milijardi dinara duga, sedam milijardi duga nastalo je zbog Mileta Jerkovića koji koji je bio blizak DS, SPS i svim kriminalnim klanovima koji su učestvovali u privatizacijama. Postaje jasno zašto je dobio status svedoka-saradnika u postupku za pranje novca klana Darka Šarića“, naveo je Nogo, upitavši da li neki može da zamisli danas situaciju da neki opozicioni političar može da pozove, recimo Ivicu Kojića, šefa kabineta Aleksandra Vučića i da završe kredit na par miliona evra. To je jasan dokaz da postoji umešanost i sprega između tadašnje DS i SNS. I da sve funkcioniše po principu fioka.

„Aleksandar Vučić ima njih u fiokama, oni imaju Aleksandra Vučića i zato se niko ne dira i zato niko ne odgovara. Mi smo ušli u ovo upravo da bi sve fioke izašle na svetlo dana, upravo da bi se iščistio jedan kriminalno-politički sistem koji upropašćuje ovu zemlju. Zato što nismo deo njihovih kombinacija, zato što nismo deo tog lanca kriminala“, zaključio je šef Antikorupcijskog tima Dveri lider Dveri Boško Obradović naveo je da je sada konačno jasno zašto za ovih šest godina vladavine Aleksandra Vučića i SNS niti jedan od vodećih predstavnika bivše vlasti DS nije završio u zatvoru i zašto „ovi moraju da odu, a oni da se ne vrate“.

Na primedbu novinara da je Aleksandar Stefanović bio akter mnogih afera, da je bio član SRS, DHSS, da je imao svoju stranku i mu se ne može stopostotno verovati Nogo je odgovorio: „Mi baš zato pozivamo sve nadležne državne institucije da se ovaj slučaj kriminala u vrhu bivše vlasti hitno istraži i ako nije tačno, tražimo odgovornost onoga ko je lažno svedočio. U suprotnom, predsednik Aleksandar Vučić odmah mora da podnese neopozivu ostavku“.

Izvor: Danas

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar