POLITIKA SVET

Džonsonove bljuvotine o Putinu i nacistički pozdrav engleske reprezentacije Hitleru

Britanski minsitar spoljnih poslova Boris Džonson ocenio je danas da predsednik Rusije Vladimir Putin koristi Svetsko prvenstvo u fudbalu za poboljšanje imidža Rusije i složio sa jednim od poslanika da to podseća Hitlerovo korišćenje Olimpijskih igara 1936. godine u Berlinu.
Ilustracija: Jutarnji GLASnik, Printscreen

„Da, mislim da poredjenje sa 1936. godinom apsolutno stoji“, rekao je Džonson pred članovima britanskog parlamenta, prenosi Rojters.

Sa druge strane, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je, reagujući na tu izjavu, da je Džonson zatrovan mržnjom i besom i da je zastrašujuće da neko takav predstavlja nuklearnu silu.

Sa Fejsbuk stranice Princip info, prenosimo fotografiju i komentar, koji su po nama najbolji odgovor na Džonsonove bljuvotine i britansku vekovnu zločinačko, pljačkaško, rasističku politiku:

„Izjava britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona u kojoj tvrdi da će Vladimir Putin iskoristiti Svetsko prvenstvo u fudbalu baš kao Hitler olimpijadu ovih dana oduševljava Zapadne medije.

Ono što u svojim izveštajima ne spominju je da je Sovjetski savez, za razliku od Velike Britanije, bojkotovao olimpijadu u Berlinu, dok je engleska fudbalska reprezentacija u meču protiv Nemačke 14. maja, 1938. godine, otpočela meč ovim pozdravom.“

Izvor: Princip.info

Priredio: Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar