POLITIKA

Etiketa “Sorosovi plaćenici” nije bila prepreka da se Vučić sastane upravo sa Sorosom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku američkim investitorom Džordžom Sorosom i njegovim sinom Aleksom.  Ova informacija objavljena je kao potpuno očekivani deo protokola, uprkos tome što se poslednjih godina u delu srpskih medija, koji otvoreno podržavaju vlast, Soros predstavlja kao sinonim zla

„Soros hoće rat u Srbiji“, „Žutom patkom ruši Vučića“, „Pakleni plan zloglasnog američkog tajkuna! Džordž Soros plaća da migranti ostanu u Srbiji!”… ovo su samo neki od naslova u tim medijima.

Čak i predstavnici vlasti svojim izjavama doprinose ovakvim tezama, optužujući novinare da se pojedinim temama bave i istražuju samo zato što dobijaju sredstva iz fondova koji su u te namene i osnovani, i koja koriste i institucije Republike Srbija. Jedan od tih je i Fond Džordža Sorosa.

Sve ovo nije bila prepreka da se predsednik Vučić sretne sa Sorosom.

Nakon sastanka Vučić je rekao:

„Saslušao sam ih, ali su i oni mene saslušali. Nismo se bavili tračevima, već ozbiljnim stvarima. Razmenili smo viđenja o dešavanjima u svetu, Evropi, na Balkanu. Mislim da je važno da na tako bitnom mestu kažem te stvari. Bio je to veoma zanimljiv razgovor“.

NASTAVITE SA ČITANJEM OVDE

Izvor: Insajder

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar