POLITIKA SVET

Foks slučajno ili namerno prekrstio Srbiju u „Ser KOSOVO bia“

„Tenzije između Kosova i ‘SerKOSOVObia‘ toliko velike da bi mogao izbiti oružani sukob“-Foks njuz

Foks slučajno ili namerno prekrstio Srbiju u „Ser KOSOVO bia“

U tekstu „Foks njuza“ o mogućem sporazumu Beograda i Prištine za koji se snažno zalaže američki predsednik Donald Tramp potkrala se i jedna greška. Umesto o Srbiji, navodi se nepostojeći entitet – SerKOSOVObia.

Novinarka Foks njuza Holi Mekej u svojoj analizi ističe da administracija Donalda Trampa želi da zabeleži još jedan spoljnopolitički poen ohrabrujući, kako kaže, lidere „Srbije i Kosova da potpišu mirovni sporazum na ceremoniji u Beloj kući“.

Napominje se da je izvor Foks njuza potvrdio navode da se kosovski predsednik Hašim Tači nedavno u Nemačkoj sastao sa tamošnjim američkim ambasadorom Ričardom Grenelom kako bi razmotrili mogućnost da Priština smanji tarife na robu koja stiže iz centralne Srbije, što bi dovelo i do smanjenja tenzija.

U sledećoj rečenici Mekejova objašnjava svojim čitaocima da su „tenzije između Kosova i ‘SerKOSOVObie‘ toliko velike da bi mogao izbiti oružani sukob“.

 

 

Izvor Foks njuza ocenjuje da je Tramp otvorio put obema stranama ka dobijanju veće podrške Vašingtona.

Napominje da će američki predsednik podržati sve ono oko čega se obe strane slažu i da je, za razliku od Evropske unije, za Vašington sve na stolu.

Izvor: RTS  Foto: Screenshot

Ostavite komentar