POLITIKA

Gepekovanje Hašima? Rahoj zbog Tačija definitivno ne ide na samit u Sofiji, Vučić zbog Tačija definitivno ide

Premijer Španije Marijano Rahoj definitivno neće prisustvovati samitu EU – Zapadni Balkanu u Sofiji 17. i 18. maja, pišu „Večenje novosti“, pozivajući se na dobro obaveštene izvore u Evropskom savetu.

Predsednik španske vlade će u glavnom gradu Bugarske biti na neformalnom okupljanju Evropskog saveta dan ranije, ali neće ostati na centralnom skupu.

Razlog za Rahojev izostanak je Kosovo. Španski premijer, naime, kategorički je odbio da sedi za istim stolom sa Hašimom Tačijem ili bilo kojim predstavnikom samoproglašene „države Kosovo“, da se fotografiše ili razgovara sa njima, pišu „Novosti“.

U isto vreme predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je juče u razgovoru sa predsednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovim potvrdio da će učestvovati na Samitu 17. maja i dati doprinos stabilizaciji prilika na Zapadnom Balkanu, posebno između Beograda i Prištine, i smirivanju tenzija posle nemilih događaja na severu Kosova i Metohije.

Hvala premijeru Španije zbog poštovanja međunarodnog prava i Ustava Republike Srbije, a predsedniku Vučiću želimo lep provod, dobar apetit i dobro zezanje u društvu čeveka sa poternice MUP-a Srbije.

A možda grešimo dušu… Možda će heroj iz Feketića to druženje sa Tačijem iskoristiti da ga kao savesni građanin uhapsi i privede nadležnim organima Republike Srbije?!

Gotovo smo sigurno da je tako i da je svaki dosadašnji susret s njim imao to za cilj, al’ okolnosti nisu dozvoljavale.

E sad je Sofija blizu, gepek poveliki, pa sa nestrpljenjem očekujemo povratak iz Bugarske našeg superheroja, sa sve gepekovanim Hašimom.

Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

Ostavite komentar