POLITIKA VESTI

Haos u Beogradu:Deo opozicije pokušao da uđe u zgradu Gradske uprave, grupa žena blokirala ulaz

Haos u Beogradu:Deo opozicije pokušao da uđe u zgradu Gradske uprave, grupa žena blokirala ulaz

Predstavnici Saveza za Srbiju okupili su se danas, nešto posle 10 časova, ispred zgrade Gradske uprave Beograda, gde je nekoliko njih tražilo od obezbeđenja da uđu u zgradu, da bi razgovarali sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem. Na samom ulazu pojavilo se 15-tak žena, zaposlenih u Upravi, koje su ih sprečile da uđe u zgradu.

Kako javlja reporteri Insajdera, oko 50 članova i simptizera SzS jutros se okupilo ispred zgrade Starog dvora. Tu su i lideri Saveza Boško Obradović, Borko Stefanović i Marko Bastać, kao i šef odborničke grupe SzS u Skupštini Beograda Nikola Jovanović.

Nekoliko pristalica SzS na čelu sa Nikolom Jovanovićem pokušalo je da uđe u Gradsku upravo kako bi razgovarali sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem. Kako javlja naš reporter, na samom ulazu oni su, kako tvrde, prvo razgovarali sa članovima obezbeđenja, da bi se ispred njih pojavilo 15-tak žena zaposlenih u Gradskoj upravi, koje su ih sprečile da uđu u zgradu.

Kako javljaju reporteri Insajdera, zaposlene iz gradske uprave viču “fašisti, fašisti”, “stop nasilju nad ženama”, “sram vas bilo”…, dok opozicija odgovara “Jutka, vrati se”, „izađi Vesiću”, “ima li Beograd gradonačelnika”…
U nekoliko navrata Hitna pomoć je intervenisala. Ispred zgrade gradske uprave nalaze se i brojne novinarske ekipe.

Obradović daje izjavu o rekonstrukciji

Nikola Jovanović izjavio je za Insajder da su ispred gradske kuće došli kako bi proverili da li Beograd ima gradonačelnika ili i dalje “sve konce vuče” njegov zamenik uzurpator Goran Vesić.

“Vesić može da menja gradonačelnika ukoliko je gradonačelnik sprečen, bolestan ili odsutan. Želimo da vidimo šta se dešava sa gradonačelnikom, više nećemo da trpimo Vesića na čelu grada. Grad je devastiran ekonomski, kulturno I materijalno. Ova situacija je nepodnošljiva. Želimo objašanjenje da li se gradonačelnik povukao svojom voljom, da li želi da obavlja svoju funkciju, da li će da smeni Vesića. Ako neće, neka odstupi”, izjavio je Jovanović.

Prethodno je Marko Bastać, predsednik Opštine Stari grad, rekao za Betu da su se okupili da bi videli gradonačelnika Beograda i najavio da se neće razići dok se to ne dogodi.

Izvor: Insajder Foto:Screenshot

Ostavite komentar