POLITIKA SRBIJA

Hodžaj: Vučić kao Milošević na Gazimestanu, Haradinaj: Kosovo je gostoljubiva država

Hodžaj: Vučić kao Milošević na Gazimestanu, Haradinaj: Kosovo je gostoljubiva država

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj napisao je danas na tviter nalogu da ponavja svoj stav od petka da je Aleksandar Vučić na jezeru Gazivode isti kao Slobodan Milošević na Gazimestanu 1989. godine i da je to dokaz da Evropska spoljnopolitička služba (EEAS) promoviše antievropsku politiku na Balkanu.

Slike sa Gazivoda su slike srama i šovinizma, napisao je na tviteru Hodžaj i dodao da je bio protiv Vučićeve posete jezeru i da se i dalje tome snažno protivi.

Hodžaj je u petak na tviteru napisao da Vučić ide istim koracima kao nekad Milošević, jer želi da poseti Gazivode kako bi širio mržnju „kao njegov ideološki otac na Gazimestanu pre 30 godina“.

Imena političara su se promenila u Srbiji, ali šovinistička politika je ista. Nisu uspeli tada, neće ni sada, napisao je Hodžaj u petak na Tviteru, prenosi Danas.

Haradinaj: Kosovo je gostoljubiva država

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj poručio je da je Kosovo gostoljubiva država i da Kosovo i njegovi građani poštuju i pravnu državu na celoj svojoj teritoriji, prenosi Anadolija.

Aludirajući na posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Haradinaj je na svom Facebook profilu napisao da je “Kosovo gostoljubiva država koja veruje u slobodu izražavanja i demokratske vrednosti”.

“Ali, sa druge strane, Kosovo i njegov narod poštuju i pravnu državu na celoj svojoj teritoriji i poštuju svoje institucije. To su nepokolebljiva načela koje će Kosovo uvek poštovati i štititi. Kao premijer zemlje, uveravam vas da će se prevazići svaki napor da se ugroze ova osnovna načela za koja je naš narod mnogo žrtvovao”, napisao je kosovski premijer, piše Danas.

Haradinaj: Kosovo i njegovi građani poštuju i pravnu državu na celoj svojoj teritoriji
Vučić: Nećemo prihvatiti nametnute odluke iz 2008. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je jezero Gazivode od ogromnog značaja za Srbe i Albance i mesto gde se najbolje vidi sva težina i dubina sporova dva naroda, napominjući da Srbija neće i ne može da prihvati nametnute odluke iz 2008. godine. Vučić je rekao da će drugog dana posete, 09 septembra u Kosovskoj Mitrovici izneti svoj plan, ali da može da kaže da za svaku od 10 opština u kojima su Srbi većina ima poseban plan i program,prenosi Danas.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                   Foto:Printscreen

 

Ostavite komentar