HRONIKA POLITIKA SRBIJA SVET

I Šešelj optužuje da je ministar Stefanović u sukobu interesa,Vučić pita šta je GIM i demantuje optužbe

Šešelj u priči o oružju, Vučić demantuje nove optužbe Tepićeve i pita šta je GIM

Trgovina oružjem i dalje glavna tema. Poslanica Marinika Tepić optužila predsednika Srbije da je još kao ministar odbrane posredovao u trgovini oružjem i da se, pred emisiju na RTS u kojoj je rekao da je otac ministra Stefanovića zaposlen u GIM-u, sreo sa direktorom te firme. Aleksandar Vučić iz Pariza odgovara – sve su to bedne laži. Šešelj optužuje da je ministar Stefanović u sukobu interesa.

Detalji u aferi o trgovini oružjem se nižu. Narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde pokazala je fotografiju sa, kako je rekla, sastanka delegacija Srbije i Libije. Na fotografiju je zaokružen trgovac oružjem Slobodan Tešić, koji se tad, prema rečima poslanice, „nalazi na crnoj listi UN zbog trgovine oružjem“. Ona tvrdi da je 2013. Vučić lično posredovao između trgovaca iz Libije i Tešića.

Optužuje i da je „posledica tog dila“ pogibija službenika Ambasade Srbije u Libiji 2015, i ambasadora 2017. godine.

„Ne počinje sve ovo od Branka Stefanovića, počinje od kada je Aleksandar Vučić zaseo na funkcije koje su mu omogućile da ima pristup vojnom naoružanju u prvom redu i namenskoj industriji“, kaže Tepićeva.
Pita i o čemu su razgovarali, kada su se, kako kaže, Vučić i direktor firme GIM, u kojoj je zaposlen otac Nebojše Stefanovića, prošlog utorka, pre emisije Upitnik, videli.

„Svedoci su potvrdili da je došlo do direktnog sastanka koji je trajao 15 minuta između Aleksandra Vučića i zvaničnog vlasnika firme GIM Gorana Todorovića“, navela je Tepićeva.N1

VUČIĆ O TVRDNJAMA MARINIKE TEPIĆ DA SE ČUO S DIREKTOROM GIM: Služe se lažima i glupostima! Sram vas bilo!

Vučić odgovara – nikada u životu nisam ni čuo, ni video tog čoveka.

„Sa direktorom? GIM? Šta je GIM? Ona firma što je optužuju za Krušik? Ne znam ni kako se zove, ni kako se preziva. Nikada u životu nisam razgovarao sa tim čovekom telefonom, imam jedan samo telefon i daću sve da se proveri gde sam kad i kako sa kim razgovarao. Pogledajte kakvi su to bedni lažovi“, rekao je Vučić.

Više meseci lider radikala ni reč o aferi Krušik nije progovorio. Međutim, danas, na vanrednoj konferenciji – tvrdi da je Aleksandar Obradović uzbunjivač, a poslovanje oca ministra policije napada.
„Suština problema je da je Krušik sklapao nepovoljne ugovore sa privatnom firmom, da u toj privatnoj firmi postoji sukob interesa, jer je otac ministra unutrašnjih poslova u najmanju ruku zaposlen u toj firmi“, rekao je lider SRS.

Šešelja ne spominje, ali ono što Merinika Tepić kaže o Krušiku i ostalim aferama u vezi sa trgovinom oružja, poslanik naprednjaka Vladimir Orlić naziva propagandom, iza koje stoji predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

„Poslali su potpredsednicu Đilasove stranke, Mariniku Tepić, da ponavlja fantamazgorije na adresu Vučića, Stefanovića, na račun države, o nekakvim izmišljenim aferama“, rekao je Orlić.

Ako iza reči Marinike Tepić, prema rečima naprednjaka, stoji Đilas, ko stoji iza Šešeljevih?

„Kad je Stefanović neodbranjiv, a ti ne bi, onda pustiš i Šeselja na njega. Providno Vučiću, mnogo providno“, napisala je Tepićeva na Tviteru.

Sumnjivi poslovi u trgovini oružjem postali su glavna tema, kada je o njima najpre progovorio radnik Krušika Aleksandar Obradović, mediji počeli da izveštavaju, političari da govore i optužuju. Jedino tužilaštvo sve vreme ćuti. Tačnije, jednom su se oglasili i to kad je otkriveno da je uzbunjivač uhapšen.

Foto: Marinika Tepić, NIN

Vučić demantovao Mariniku Tepić o izvozu oružja: Nisam razgovarao s direktorom firme GIM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas kao neistinite navode potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je on uoči prošlonedeljnog intervjua na RTS-u razgovarao s Goranom Todorovićem, direktorom firme GIM koja se dovodi u vezu s trgovinom oružjem proizvedenim u valjevskom „Krušiku“.

„Nisam razgovarao s tim čovekom. To su bedni lažovi. Imam jedan telefon i to može da se proveri. Jedan razgovor da sam imao s tim čovekom, znalo bi se“, kazao je Vučić u Parizu za TV „Pink“.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić zatražila je ranije danas od Vučića da odgovori o čemu je uoči gostovanja u emisiji RTS „Upitnik“ prošle nedelje, „15 minuta razgovarao sa zvaničnim vlasnikom firme GIM Goranom Todorovićem“ i „šta je tada dogovorio sa poslovnim partnerom oca ministra unutrašnjih poslova, Branka Stefanovića“.

„Od uzbunjivača i ljudi koji su vezani za MUP a više ne mogu da trpe nepravdu, dobila sam i informaciju da je rashodovano oružje prodavano firmi GIM po ceni od 30 dinara po kilogramu, a imam osnovanu sumnju da se prodaje na crnom tržištu po stostruko većoj ceni, pa vi izračunajte koliko je profit od toga“, navela je potpredsednica Stranke slobode i pravde. Kurir

Izvor:Jutarnji GLASnik                            Foto: Ilustracije, screeenshot

One Reply to “I Šešelj optužuje da je ministar Stefanović u sukobu interesa,Vučić pita šta je GIM i demantuje optužbe

  1. JADNICI?

    U poslovima u vezi afere o prodaji naoružanja prepošteni B. Stefanović, sa svojima, je nasankan kao „guska u magli“ uz pomoć najvećeg neprijatelja SNS i sve mogućeg znalca i podmetača, Đilasa. Tako su natrčali pohlepno za parama, te ne može da ih spasi ni svemogući i pošteni ΛV, koji zbog njih urušava autoritet prve ličnosti u zemlji. Očekuje se ovih dana da sve ove napade otvori sin Nebojša. Bojim se da to ne bude mač sa dve oštrice jedna tupa, a druga nije oštra?

Ostavite komentar