POLITIKA VAŠ GLAS

Ilić: Srednjoškolci održali lekciju iz demokratije,Vučić umro živ od straha, a kao igra šah VIDEO

Ilić: Srednjoškolci održali lekciju iz demokratije,Vučić umro živ

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da su đaci koji su tražili da se oslobodi njihov uhapšeni drug na protestima održali lekciju iz demokratije i pokazali svima kako se stiže do cilja.

Printscreen

Velimir Ilić:„Oduševljen sam tom decom. Oni su postavili jasan zahtev i nisu odustali dok im zahtev nije ispunjen. Održali su čas iz demokratije i vlasti i opoziciji. Svaka vam čast omladino, to što ste vi uradili, to je pravi način borbe. Mi smo dosta bili na vlasti, nama to više ne treba na vama svet ostaje. Kada sam video onu omladinu , srce mi je zaigralo, jer sam shvatio da Srbija ima budućnost. Mi stariji treba da budemo tu samo da vam pomognemo i podržimo vas da napravimo konačno normalnu državu sa stvarnim institucijama i izaberemo predsednika kakav dolikuje Srbiji“, rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

O upadu na RTS i Vučiću koji igra šah „dok umire od straha“

On je govoreći o subotnjim protestima i ulasku demonstranata u RTS kazao da je to bila logična posledica toga kako javni servis izveštava svih prethodnih godina.

„To je bio ulazak nezadovoljnog naroda koji plaća taj RTS i ima pravo da traži da nacionalna talevizija objektivno izveštava i da primeni uređivačku politiku. Neki od vođa su želeli da upadnu u prvi plan, ali to je bilo pogrešno. Nije trebalo ići neorganizovano i nikako mi nije jasno zašto im je trebalo da ulaze sa testerom. To je samo dalo režimu priliku da to koristi u propagandne svrhe. Nisu smeli da dozvole tako nešto. Nedelja je pokazala da je režim u Srbiji truo i slab i da je Vučić u najvećoj panici. On tobože igra šah, figuru pomerio nije , a narod mu stoji ispred vrata. Pa majstore, dokle ide tvoja bahatost?! On priča o tome da treba o svemu da se razgovara, pa što nisi izašao pred narod i to je tvoj narod predsedniče, pa razgovarao s njima. Nego si umro živ od straha“, kazao je Ilić.

Vlast pravi cirkus od države

On je dodao da „Vučić mora da shvati da je narod u Srbiji nezadovoljan i da narod nisu samo njegovi plaćenici i sendvičari“.

„Jasno je da se izbori bliže, ali za te izbore treba stvoriti regularne, demokratske uslove. Ne mogu izbore više da kontrolišu ministar policije i šef BIA. Mediji moraju da se oslobode. Vučiću, moraš da pustiš još nekoga da nešto kaže, mora da se čuje i opozicija naročito na državnoj televiziji. Šta je s parlamentom? Ni jedna institucija ti ne radi. Parlament raspravlja o glupostima dok su ulice pune nezadovoljnog naroda, a država ti se raspada. Ministar odbrane ide na vojnu vežbu da uči da gađa, ceo svet nam se smeje. Otac ministra policije zauzima bahato neki hotel. Pravite cirkus od države“, kazao je Ilić.

On je dodao da Srbiju vodi „jedna razularena i razuzdana partija u kojoj su svi okupljeni oko ličnih interesa“,

„Nemate rešenje ni za šta. Pričate prazne priče dok vam nezadovoljan narod šeta ulicama Srbije. A predsednik koji pet sati ne sme da izađe iz zgrade Predsedništva, kada je izašao raspravlja se sa dve babe i nekim dedama koji protiv njega protestuju. To nivo predsednika države?! Sram te bilo Vučiću što svaki dan ponižavaš Srbiju!“, rekao je Ilić.

Izvor: Nova Srbija                                                                 Foto: Screenshot

Ostavite komentar