POLITIKA

ISTINOMER: Karijera Siniše Malog, zamenika ministra za privatizaciju u vreme, po Vučićevim rečima, pljačkaške privatizacije

O Siniši Malom počelo se govoriti 2012. godine kada je imenovan za savetnika za ekonomska i privredna pitanja tada prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

 

Foto: D. Milenković / RAS Srbija, Printscreen/ Blic

 

 

Od Vučićevog savetnika Mali je ubrzo postao glavni pregovarač sa investitorima iz Ujedinjenih arapskih emirata koji su tih meseci 2012. godine pompezno najavljivali milionske investicije u građevinarstvo, poljoprivredu, avio industriju…

Ono što nikome nije problem jeste bila činjenica da je Vučić svoju političku moć gradio između ostalog i na priči o „pljačkaškoj privatizaciji“ sprovedenoj za vreme vlasti Demokratske stranke, a da je za tu privatizaciju, tada bio zadužen i njegov savetnik Mali.
Ove nedelje predstavljamo vam političku karijeru gradonačelnika Beograda Siniše Malog do trenutka kada je došao na tu funkciju. Kroz priču o Malom pratimo prve godine privatizacije u Srbiji, privatizacije cementara i drugih preduzeća koje je Mali vodio kao jedan od direktora Agencije za privatizaciju.
Od svih privatizacija u kojima je učestvovao najinteresantnija je ona preduzeća Beopetrol, koja će se kasnije pojaviti u još jednoj aferi – o 24 stana Siniše Malog o čemu je pisao KRIK.
NASTAVITE SA ČITANJEM OVDE

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar