POLITIKA

Istraživanje: Na beogradskim izborima SNS 39,1%, Đilas 15,6%, Šapić 15%, DS 6,8% …

Lista koju bi predvodio predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, bez Socijalističke partije Srbije, osvojila bi na beogradskim izborima 39,1 odsto glasova, pokazalo je istraživanje dnevnog lista Politika i agencije Faktor plus.

Foto: Screenshot/ Youtube

Koalicija Saše Jankovića, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa imala bi podršku 15,6 odsto birača, lista Grupe građana Aleksandar Šapić 15 odsto, dok bi lista okupljena oko Demokratske stranke mogla da računa na podršku 6,8 odsto birača, piše Politika. Grupa građana Luka Maksimović ima podršku od 5,8 odsto, Socijalistička partija Srbije dobila bi 5,8 odsto, a radikali 3,5 odsto. Dosta je bilo može da računa na podršku 3 odsto birača, Dveri su na 2,7 odsto podrške, koliko i grupa građana „Ne da(vi)mo Beograd“.

Politika prenosi i da bi u slučaju parlamentarnih izbora SNS mogla da računa na podršku 53 odsto građana, SPS na 10 odsto, Demokratska stranka na sedam, Pokret slobodnih građana na 5,7, a Srpska radikalna stranka na 5,2 odsto. Ostale stranke ili grupe građana ne prelaze cenzus od pet odsto.

Izvor: Danas, Fonet

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar