Ivica Dačić: Sprema se Dejton 2 za Kosovo
POLITIKA VESTI

Ivica Dačić: Beogradski izbori odlučuju o ostanku Vučića na vlasti

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je da su predstojeći beogradski izbori važni jer će se njima meriti i da li predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ostaje na vlasti.
Foto: Screenshot/ Youtube, Al Jazeera

Dačić je za televiziju Pink rekao da je cilj opozicije na tim izborima da oslabi vladajuću koaliciju SNS-a i SPS-a.

„Beogradske izbore treba ozbiljno shvatiti, ne u smislu ko će biti gradonačelnik, nego će se time meriti da li Vučić opstaje dalje na vlasti ili ne“, kazao je Dačić.

Upitan ko će biti kandidat SPS-a za gradonačelnika Beograda, lider socijalista je kazao da pre te odluke treba doneti niz strateških političkih odluka, od toga da li istovremeno sa gradskim treba održati i parlamentarne izbore, do odluke o eventualnom zajedničkom nastupu sa SNS.

„Nije da se nećkamo oko kandidata već postoje brojna prethodna pitanja o tome šta doprinosi stabilnosti. Ako idemo na izbore u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, najlogičnije je da kandidat bude Aleksandar Antić jer ima iskustva kao predsednik Skupštine Beograda a postao je i šire poznat kao ministar rudarstva. Ima više kandidata ali tu temu uopšte nismo pokretali“, rekao je Dačić.

Povodom navoda da postoje struje u stranci koje žele njegovu smenu, izjavio da bi onaj ko bi ga smenio „pljunuo na sebe“ jer je kako je naveo, radio s njim kao stranačkim liderom.
„Taj može samo da me naljuti da ostanem što duže, ali pitanje je da li je meni dosta svega“, kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, nijedna stranka ne bi opstala kroz vreme, kao što je to uradio SPS.
„Uspeli smo da se podignemo, ne želim to da vezujem samo za sebe, ali bili smo pod strašnim udarima i tadašnje vlasti i jednog dela naše stranke koji me optuživao za izdaju Slobodana Miloševića“, naveo je Dačić.

Izvor: Danas

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar