POLITIKA

Izlaz u slučaju Meha Omerovića: Šta će, priteralo čoveka

Ljajić: Traži se izlaz u slučaju Meha Omerovića

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je povodom slučaja poslanika te stranke u Skupštini Srbije Meha Omerovića koji se posle incidenta na aerodromu u Frankfurtu pozvao na diplomatski imunitet, da se u SDPS otvoreno razgovara o toj temi i da se traži izlaz iz te situacije.
„Ovo je jedna teška i mučna situacija za sve nas, a posebno za gospodina Omerovića. I mi ne zabijamo glavu u pesak već o tom problemu otvoreno razgovaramo sa Omerovićem. Čitav slučaj ima i ljudsku i političku dimenziju“, rekao je Ljajić za Blic.

Meho Omerović pozvao se na diplomatski pasoš pošto je nedavno priveden na aerodromu u Frankfurtu jer je iz fri šopa izašao, a da nije platio kozmetiku koju je uzeo.

Na pitanje da li je Omeroviću savetovao da podnese ostavku, Ljajić je rekao da stranka nije preki sud da lako donosi odluku koja može imati dalekosežne posledice po nečije privatne i profesionalne živote, a posebno što još nema epiloga incidenta.

„Svesni smo sa druge strane i političke štete koju je incident prouzrokovao i njemu i stranci. Baš zbog te kompleksnosti celog slučaja, pažljivo zajednički tražimo izlaz iz te situacije. Uostalom i Omerović je više puta rekao da u nekom nepovoljnom razvoju događaja neće dopustiti da trpi ni stranka ni vladajuća koalicija“, rekao je Ljajić.

Ljajić koji je i potpredsednik Vlade Srbije, rekao je da bi najgore bilo da slučaj Meha Omerovića postane dežurna tema koju bi svako mogao da korsti zarad političkih potreba.

izvor: Beta

Ostavite komentar