POLITIKA

Jelena Milić: Poruke predsednika Srbije ohrabrujuće

Jelena Milić: Poruke predsednika Srbije ohrabrujuće

Mi smo prvi put danas čuli da Rezolucija 1244 nije nikakva pobeda Srbije, niti garant bilo čega i mislim da su to novi i jako dobri momenti.

Printscreen

To je rekla predsednica Centra za evroatlantske studije Jelena Milić i dodala da su poruke sa današnje pres-konferencije predsednika Srbije ohrabrujuće.

„Drago mi je što je poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nema lakog i bezbolnog rešenja u vezi sa Kosovom ponovljena u relativno mirnom i racionalnom tonu, kao i to što je prvi put spomenuta odgovornost Srbije iz perioda 1998/99. godine, iz koje proizlaze neki delovi rezolucije 1244 SB UN“, rekla je Milićeva za Tanjug.

Ona je ukazala na licemerje zapadnih diplomata koji su sada „zainteresovani za srpske crkve i manjine na Kosovu“.

„Nisam ih čula u slučaju drastičnijih odluka, kao što je unilateralno proglašenje nezavisnosti Kosova“, primetila je Milićeva.

Kaže da isto licemerje ispoljavaju i po pitanju referenduma, jer, podseća, oni koji su dali podršku Makedoniji kada je reč o sporazumu o imenu sa Grčkom, pravo na referendum osporavaju u slučaju Srbije.

Milićeva ističe da je u Briselskom procesu Beograd učinio više da pokaže konstruktivnost i da poštuje obaveze, date pre svega EU, nego što je to učinila kosovska strana.

Izvor: B92

Ostavite komentar