POLITIKA VESTI

Jeremić se pridružuje protestnom skupu na Trgu Republike

Inicijativni odbor Narodne stranke pozvao je građane da u petak, u 18 časova, dođu na beogradski Trg Republike na protest posvećen stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih i poštenih izbora.
Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

„Inicijativni odbor Narodne stranke je usaglasio listu izbornih zahteva sa Pokretom slobodnih građana i ti zahtevi će biti pročitani sutra na protestu. Narodna volja mora da se zaštiti, jer bez toga je svaki izborni proces besmislen. Zato počinjemo borbu za fer i civilizovane izborne uslove. Opozicija mora biti jedinstvena i dosledna u izbornim zahtevima, kako se ne bi dozvolilo potpuno urušavanje osnovnih tekovina demokratije i ugrožavanje elementarnog prava građana da slobodno biraju svoje predstavnike“, saopšteno je iz štaba Vuka Jeremića.

U saopštenju se dodaje da vlast na svaki način, „prekrajanjem izbornih spiskova, medijskim mrakom, ekonomskim ucenama i zloupotrebom javnih resursa“ pokušava da dovede građane prestonice pred svršen čin.

„To im nećemo dozvoliti, jer prema svim indicijama Srpska napredna stranka nema većinu u Beogradu. Zajedničkom borbom za ravnopravne izborne uslove stvorićemo uslove da se izrazi autentična narodna volja“, navodi se u saopštenju osnivača Narodne stranke.

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića najavio je da će u petak organizovati u centru Beograda skup posvećen stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih i poštenih izbora.

„Tema skupa je pravo građana na fer, poštene i slobodne izbore a svi su dobrošli, i građani i političke stranke, i udruženja, i sindikati“, rekao je Janković na konferenciji za novinare.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar