GRADOVI POLITIKA VESTI

Jovanović: Divlja gradnja je obeležje Vesićevog upravljanja Beogradom

Jovanović: Divlja gradnja je obeležje Vesićevog upravljanja Beogradom

Zamenika šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović zatražio je danas od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da zaustavi divlju gradnju, za koju je ocenio da je postala obeležje njegovog upravljanja u prestonici u poslednje četiri godine.
Jovanović: Divlja gradnja je obeležje Vesićevog upravljanja Beogradom
Nikola Jovanović i Dragan Đilas na sednici Skupštine Beograda, Foto: Savez za Srbiju

„Već je javna tajna da svaki investitor koji plati 200 evra po kvadratnom metru može da gradi koliko hoće! Javno pitam gospodina Gorana Vesića zašto je još 2015. godine tvrdio da je sa divljom radnjom završeno i da je on garant da se neće dešavati?“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je upitao Vesića zbog čega nije sprovodio aktuelni Zakon o ozakonjenju objekata koji označava svaku novu divlju gradnju kao krivično delo i nalaže donošenje momentalnog rešenja o rušenju, kao i koliko je bespravno podignutih objekata iz nadležnosti grada (površine veće od 800 kvadratnih metara) srušeno od usvajanja novog zakona 2015. godine.

„Divlja gradnja je glavni uzrok korupcije u glavnom gradu i jedan od razloga zbog kojih kvalitet života Beograđana konstantno opada. Gradska infrastruktura je zbog divlje gradnje pred pucanjem i uskoro ćemo doći do tačke u kojoj je normalan i planski razvoj trajno onemogućen. Sramota je da aktuelna gradska vlast to toleriše i čak podstiče!“, dodao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Izvor: Beta

Ostavite komentar