POLITIKA VAŠ STAV

Jovanović: Vučić ponavlja danima beskrupuloznu laž, da je „stavljen pečat na koverat kosovske nezavisnosti“.

IZJAVA PREDSEDNIKA DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE, MILOŠA JOVANOVIĆA

Vučićevo “kuvanje žabe“ i pokušaj prebacivanja odgovornosti

Foto: DSS

Predsednik Republike Aleksandar Vučić s pravom ocenjuje da je prihvatanjem misije “EULEKS” na Kosovu i Metohiji i svesnim postavljanjem pogrešnog pitanja Međunarodnom sudu pravde tadašnja vlast Demokratske stranke nanela ogromnu štetu interesima Srbije i otežala njenu poziciju u procesu rešavanja problema Kosova i Metohije.

Ali je beskrupulozna laž, koju bežeći od odgovornosti predsednik Vučić ponavlja danima, da je tim velikim greškama „stavljen pečat na koverat kosovske nezavisnosti“.

Da je taj pečat stavljen i da je tzv. Kosovo nezavisno ne bi zapadne sile ulagale ovoliko energije da izdejstvuju od Srbije priznanje Kosova, niti bi sam predsednik Vučić mogao da izjavljuje da bez saglasnosti Srbije Kosovo ne može da postane članica Ujedinjenih nacija.

„Koverat kosovske nezavisnosti“ je formiran 2013. godine potpisivanjem Briselskog sporazuma, ali on će biti zapečaćen tek priznanjem i prihvatanjem secesije Kosova od strane Srbije potpisivanjem pravno obavezujućeg sporazuma sa tom natovskom tvorevinom.

LDPovski stav predsednika Republike Aleksandra Vučića da je Kosovo već nezavisno i sve njegove izjave, uključujući neutemeljenu kritiku stava Srpske Pravoslavne Crkve i učestalo besmisleno povezivanje problema nataliteta sa problemom KiM, govore da je već stavio na topljenje vosak izdaje kojim će svojeručno da zauvek zatvori još uvek otvoreni „koverat kosovske nezavisnosti“.

Informativna služba DSS 14.5.2018.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

 

Ostavite komentar