POLITIKA VESTI

Kandidati Srpske liste pobedili u 9 od 10 opština

Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije kandidati Srpske liste su pobedili u devet od deset opština sa srpskom većinom. Drugi krug izbora na Kosovu biće održan u 18 opština, uključujući i Klokot-Vrbovac, opštinu sa većinskim srpskim stanovništvom.
Foto: Screenshot/ Youtube

U severnoj Kosovskoj Mitrovici je za gradonačelnika u prvom krugu glasanja izabran Goran Rakić, u Leposaviću Zoran Todić, dok je u Zubinom Potoku pobedio Stevan Vulović.

U prvom krugu su pobedili i Svetislav Ivanović u Novom Brdu, Bratislav Nikolić u Štrpcu i Vučina Janković u Zvečanu.

U narednom četvorogodišnjem mandatu Gračanicu će voditi Srđan Popović, Ranilug Vladica Aritonović, a Parteš Dragan Petković.

U opštini Klokot kandidati za gradonačelnika u drugom krugu glasanja 19. novembra su Strahinja Spasić iz Srpske liste i Božidar Dejanović iz Građanske incijative.

Saša Marinković, predsednik Narodnog jedinstva, koja je na izbore u opštini Klokot izašla u koaliciji sa Građanskom inicijativom Klokot-Vrbovac i Aktivnom građanskom inicijativom, rekao je za N1 da je ta koalicija, na osnovu 97 odsto prebrojanih glasova osvojila 38 procenata, dok je Srpska lista uzela 42%. Ova opština ide u drugi krug izbora.

Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora na Kosovu, u većini opština će biti organizovan drugi krug glasanja 19. novembra, javila je Radio TV Kosova.

RTK precizira da će se drugi krug izbora biti organizovan u 18 opština uključujući Prištinu, Đakovicu, Uroševac, Južnu Mitrovicu, Gnjilane i Prizren i opštini sa srpskom većinom Klokot-Vrbovac.

RTK podseća da kandidati imaju pravo na kampanju od 5 dana.

Kako javlja reporterka N1 veća izlaznost je bila u opštinama sa pretežno srpskim stanovništvom, koja se u proseku kretala na oko 50 odsto.

Izvor: Beta/ N1

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

 

Ostavite komentar