POLITIKA SRBIJA VAŠ STAV

Ko koga hoće da“veša“na Terazijama?Poruka za sva vremena: „Čujte Srbi! Čuvajte se sami sebe“

Poruka za sva vremena: „Čujte Srbi! Čuvajte se sami sebe“ (Arčibald Rajs)

Ima li kraja ovom ludilu? Optužbe pljušte: Ko koga hoće da“veša“na Terazijama,  pretnje sinovima su „dno dna“, a 100 hiljada evra za spot koji ismeva opoziciju bolje da je otišao bolesnoj deci

Ako se ne stane sa ovim „ludilom“ na političkoj sceni, Srbiju ne da neće ni Evropska Unija, Ni Rusija, ni Amerika, neće je hteti NIKO.

Da Srbi ne samo da ne žele ni da se slože, ni da se umnože, a kamoli obože, već naprotiv kao da je neki „đavo“ ušao u političare i njihove, „sledbenike“ dokazuju i sve gore pretnje, provokacije, „spinovi“  i toliko „nemoralno“ prepucavanje da je poštenom narodu dozlogrdilo. Da li je moguće da je ta „vlast“ toliko lepa da se sve kočnice razuma i morala gube? I zato kažemo „sledbenici“, jer kako drugačije korektno nazvati ljude koje „slepo“ i poslušno rade ono što rade, vređaju, psuju, prete…

Šta se ovo dogodilo sa narodom? Dogodili su mu se sve bahatiji i besprizorniji „ljudi“ iz kriminalnog miljea koji daju podršku , a izgleda i drže pod svojom kontrolom političare, eto to im se dogodilo. Kriminal, grabež, otimačina, prevare, obmane, zlo, sve zarad interesa… A većina „zloupotrebljenih“ ljudi ni ne zna čijih interesa, niti će ikada imati nešto od te „zloupotrebe“, osim bede i očaja zbog još jednog u životu promašenog političkog ideala. Mnogi su posle sličnih iskustava pevali sa „knedlom u grlu“ „Za ideale ginu budale“.

I zato pamet u „glavu“. Građani Srbije moraju da se urazume i da ne napadaju jedni druge, ne nasedaju na provokacije u ime onih koji upravo to i žele, a to je da ih nateraju na sukobe i agresiju.

Ukoliko kao što svi kažu vole Srbiju, a ne „vlast“ neka sednu i razgovaraju, neka vlast popusti, sasluša građane, pokrete, udruženja i njihove probleme, pa i te političare, i oni su valjda neki građani. Neka počnu da rešavaju sve ono što ljuti građane, a to je poprilično loš rad institucija, nesprovođenje zakona i da se ne nabraja, ima tu mnogo toga što se mora menjati.

I nije važno ko je ko, pozicija ili opozicija, važan je gospodo, narod koji vas je izabrao i koji će vas birati, a vi se i jedni i drugi dozovite „pameti“ i ne izazivajte sukobe među ljudima kojima je ionako već „svega preko glave“.

Ako neko želi da ovakvim provokacijama izazove gnev građana kako bi došli do svojih interesa i da ne daj Bože izazove „građanske“ sukobe, nadajmo se da će pobediti „zdrav“ razum. Dragim političarima i njihovim „sledbenicima“ ovaj napaćeni narod poručuje da im nisu toliko bitni da bi im napravili još jedan haos u životu. Neostrašćenost i objektivnost daje jedinu realnu „sliku“ političke scene u Srbiji i ovo je poziv i glas „razuma“ i za poziciju i za opoziciju da smire strasti i prestanu sa provokacijama, jezikom mržnje, nasiljem.

Pobogu ljudi, Srbija ima toliko neprijatelja da je stvarno „van pameti“ da se stvara ova atmosfera „linča“.

I zato „POMOZI BOŽE DA SE SRBI SLOŽE; I OBOŽE,I UMNOŽE“.

A onda će biti lepo svima koji žive u Srbiji.

 Redakcija Jutarnji GLASnik

A sad prelazimo na VESTI!

Ponižavanje, targetiranje i ugrožava nje novinare
Đilas: Incident s vešalima namerna provokacija, spot SNS koštao 100.000 evra

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da je još sinoć osudio incident sa vešalima koja su se pojavila na protestu u Beogradu, a za koja, kako je rekao, veruje da su namerna provokacija.

Đilas je u pisanoj izjavio rekao da je na TV Prva emitovan spot Srpske napredne stanke (SNS) čija je produkcija koštala oko 100.000 evra i u kojem se vređaju opozicioni političari, ali i građani koji učestvuju u protestima.

„Pljačkom Telekoma Srbije Aleksandar Vučić je dodelio novac Srđanu Milovanoviću za kupovinu Prve i O2 televizije. Kome to do danas nije bilo jasno, od danas sigurno jeste“, rekao je Đilas, a prenosi SZS.

Prema njegovim rečima, SNS je preuzela ove televizije i „samo dan posle najmasovnijeg protesta opozicije, na TV Prva je emitovan spot SNS, čija je produkcija koštala oko 100.000 evra i u kojem se vređaju opozicioni političari, ali i građani koji učestvuju u protestima“.

„Iako nisu raspisani izbori, spot sa političkim sadržajem se emituje na stranačkoj televiziji. Naravno, protivzakonito. Sajt B92 pod naslovom ‘Sramota, Đilasovi doneli vešala na Terazije’, optužuje opoziciju za incident koji sam javno još sinoć osudio, verujući da je u pitanju namerna provokacija. Po reakciji Vučićevih medija, jasno je da im je ideja bila da unize proteste“, naveo je Đilas.

Kaže i da „Srđan Milovanović očigledno želi ovako jezivom propagandom da stane rame uz rame sa Željkom Mitrovićem“.

„I ja mu poručujem da će odgovarati pred nadležnim organima – kako za učešće u pljački građana Srbije, tako i za učešće u ovakvim fašističkim kampanjama“, zaključio je Đilas.

Zorana Mihajlović i Vulin pozvali nadleže da ispitaju pretnje vešanjem Vučićevom sinu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin osudili su pretnje sinu predsednika Srbije Danilu Vučiću i za to optužili opoziciju.

Mediji su ranije danas objavili da je Vučićevom sinu Danilu S. M. na Fejsbuku prećeno vešanjem na banderi, a Mihajlović je pozvala nadležne institucije da reaguju i privedu nasilnike koji prete porodici Aleksandra Vučića.

„U Srbiji mora da prestanje stvaranje klime u kojoj je postalo sasvim uobičajeno pretiti nekome smrću samo zato što se ne slažeš sa njegovom politikom. Politika nije arena za nasilnike, već mesto za bornu ideja i programa“, ocenila je u pisanoj izjavi.

Ministar Vulin je kazao da je vreme da država bude odlučna i uhapsi one koji vređaju i prete Vučiću i njegovoj porodici.

„Ludilo nasilja i mržnje koju podstiču i promovišu Đilas, Jeremić, Obradović i Trifunović mora da prestane. Ako članstvo u SNS nikoga ne štiti od kazne, dokle će članstvo i podrška partijama DOS-a biti prepreka za kažnjavanje siledžija“, upitao je Vulin u saopštenju Pokreta socijalista.

I državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Biljana Popović Ivković osudila je kao „monstruoznu“ objavu na Fejsbuku u kojoj se preti sinu predsednika Srbije.

U saopštenju za javnost, ona je ocenila da je to „direktna posledica politike nasilja i mržnje koje seju lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Trifunović i ostali“.

Izvor: N1  Foto: Ilustracija,Screenshot

Ostavite komentar