GRADOVI POLITIKA

Ko sve dolazi na protest „Stop krvavim košuljama“, a ko ne?

Protest „Stop krvavim košuljama“ izazvao kontroverze 

Ko sve dolazi na protest „Stop krvavim košuljama“, a ko ne?

Protestna šetnja „Stop krvavim košuljama“ počinje u subotu 8. decembra u 18 časova sa Platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, saopštili su organizatori.

Najpre će se učesnicima protesta obratiti košarkaški trener Duško Vujošević, glumci Mirjana Karanović i Branislav Trifunović, a kolona će potom krenuti do Narodne skupštine i RTS u Takovskoj, a potom preko Svetogorske i Makedonske ulice i završiti šetnju ispred tržnog centra Staklenac.

Obraćanje Mire Karanović izazvala je burne reakcije na društvenim mrežama, a režimski mediji su komentarisali sve učesnike , pa i Vujoševića koji je naglasio da ne bi prihvatio da govori na protestu da ga je pozvala neka politička stranka – ali s obzirom da je poziv došao od studenata, oseća, kako kaže, obavezu da se pojavi.

„Nemam nameru da tamo izgovaram velike reči i pričam velike priče, ali smatram da čovek koji ima imalo osećaja, časti i odgovornosti takav poziv ne treba i ne sme da odbije“, rekao je za Blic Vujošević.

DSS: To što su pozvali Miru Karanović isto je kao da su pozvali Natašu Kandić

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da ta partija neće učestvovati na protestu opozicije zato što će na njemu govoriti glumica Mirjana Karanović, koja je, po njegovoj oceni, „često iznosila antisrpske stavove“, navodi se u saopštenju.

„To je kao da su iz Saveza za Srbiju (SzS) pozvali ‎Natašu Kandić da predvodi protest. Bili smo na konferenciji za novinare posle napada na Borka Stefanovića, na protestu u Kruševcu, bili bi i sutra da nije takav spisak govornika“, kazao je Jovanović na tribini DSS u Vladičinom Hanu.

On je rekao da ne razume zašto je ona pozvana, „to je uradjeno kao da neko ne želi sabornost opozicije“, i dodao da će DSS saradjivati sa opozicijom po svakom pitanju oko izbornih uslova i demokratizacije zemlje.

Na Tviteru se oglasio Srđan Dragojević.

Beba Balašević je takođe komentarisala protestnu šetnju i njene govornike.

„Želimo da ovom građanskom protestnom šetnjom pokažemo da smo protiv svakog vida nasilja koje trenutna vlast vrši nad građanima Srbije, bilo da je to fizičko, verbalno, medijsko nasilje ili pritisci na pojedince.

Konkretan povod za iskazivanje građanskog nezadovoljstva na ulicama je i napad u Kruševcu na Borka Stefanovića, ali i podsećanje na sve napadnute građane, novinare, aktiviste civilnog sektora i političare.

Protest je bez stranačkih obeležja, na kome će učešće uzeti studenti, građani, svi ugnjetavani, sindikati, lokalni pokreti i opozicija.

Svoj dolazak, pored nezadovoljnih građana, aktivista i studenata, najavili su i Vojni Sindikat Srbije, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, Lokalni front, Građanski front, Ne davimo Beograd, Savez za Srbiju, Pokret Centra, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka i Nova stranka“navodi se u saopštenju organizatora protesta.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                              Foto: Screenshot

One Reply to “Ko sve dolazi na protest „Stop krvavim košuljama“, a ko ne?

  1. Pa čekajte, ako je Miloš Jovanović veliki srpski nacionalista, kako je moguće da mu smetaju toliki Srbi, pa i jedna glumica srpska, koja nikome nije nanela nikakvo zlo? Zar nije sada najveći srpski nacionalni interes skloniti ovaj zločinački režim koji pljačka, krade, laže, rasprodaje Srbiju, predaje Kosovo? Dokle više taj salonski, jalovi narcizam, koji ide samo naruku režimu?

Ostavite komentar