POLITIKA VESTI

Krenuo napad Saše Jankovića na Demokratsku stranku

Kako saznaje Jutarnji GLASnik, iz Pokreta slobodnih građana stigla je direktiva proverenim članovima Pokreta da krenu sa napadima po društvenim mrežama na Demokratsku stranku.
Foto: Screenshot/ N1

Napad će se za sad odvijati po društvenim mrežama napadima članova i botova Pokreta, i pisanjima novinara koji se predstavljaju kao nezavisni ili opozicioni, a kako se budu približavali beogradski izbori, doći će do otvorenog napada i samog Saše Jankovića na DS, dok će SNS i nosilac liste Aleksandar Vučić biti usputno i vrlo malo spominjani.

U razgovoru sa razočaranim članom Pokreta, bliskom Predsedništvu, doneta je odluka da na predstojeće beogradske izbore Pokret nastupi samostalno, ali će na njihovoj listi biti i bivši ili sadašnji članovi drugih stranaka, koji će u međuvremenu pristupiti Pokretu.

Podršku Pokretu, ali neće biti na njihovoj listi, za sada daće sigurno i LDP, u toku su pregovori sa još nekim građanskim strankama i pokretima, a upravo posredstvom LDP-a, Saša Janković je dogovorio da se smanji napad prorežimskih medija na njega i da glavna tema napada bude Demokratska stranka.

Prema istom izvoru dogovoreno je da se Aleksandar Šapić pojavi na listi Saše Jankovića, za šta bi dobio posle izbora određeni broj odbornika, koji bi otkazali podršku Pokretu i s kojima bi podržao SNS.

Naime, SNS je dobio pre par dana istraživanje koje je pokazalo da sigurno neće osvojiti dovoljno glasova da sam formira vlast u Beogradu, te je rukovodstvo stranke, uz saglasnost Aleksandra Vučića krenulo u realizaciju već ranije napravljenog plana, u kom bi se Demokratska stranka napadima i  potenciranjem izmišljenih i stvarnih afera dovela do potpunog uništenja, dok bi Pokret slobodnih građana preuzeo ulogu glavne opozicione snage, a unapred dogovorenom „izdajom“ Aleksandra Šapića, sebi zadržao naziv opozicija.

Izvor iz Pokreta navodi da će najaktivniji u napadu za sada biti članovi koji su iz SNS-a i DS-a prešli u Pokret slobodnih građana i već imaju višegodišnje iskustvo kao botovi.

O drugim detaljima i dogovorima pisaćemo u narednim danima.

Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

Ostavite komentar