POLITIKA

Krivična prijava protiv SNS zbog lažnih potpisa podrške

Zaposleni u Naučnom institutu za veterinarstvo Srbije podneće krivičnu prijavu protiv Srpske napredne stranke, piše Danas.
Foto: 021.rs

Oni su naveli da će to učiniti jer su se bez znanja i dozvole našli na spisku 1.000 javnih ličnosti koje su navodno podržale listu „Zato što volimo Beograd“ Aleksandra Vučića.

Imena svih doktora nauka sa ovog instituta našla su se na famoznom spisku a i pored njihovog reagovanja i demantija, nisu uklonjeni sa liste koja je i juče štampana u pojedinim medijima.

Vesna Milićević kaže za Danas da su njihova imena očigledno falsifikovana i zloupotrebljena i da su zbog toga prinuđeni da podnesu prijave protiv SNS-a.

„Čim smo videli da smo se pojavili na famoznom spisku, obavestili smo Srpsku naprednu stranku da je došlo do greške i tražili smo da se naša imena skinu. Međutim, niko nije reagovao i s obzirom na to da se lista i dalje štampa, prinuđeni smo da podnesemo krivičnu prijavu protiv SNS“, kaže dr Milićević sa Naučnog instituta za veterinarstvo Srbije.

Ona dodaje da su se na naprednjačkoj listi našla imena 14 doktora nauka sa ovog instituta, a da su za to saznali sasvim slučajno.

“Neko od zaposlenih je kupio novine i slučajno smo na spisku ugledali ime jednog od nas. Pažljivo smo pregledali ceo spisak i uvideli da smo svi na njemu. Nemam objašnjenje kako je do toga došlo, s obzirom da niko od nas nije podržao SNS, sem da su naši potpisi falsifikovani”, naglašava Milićević.

Izvor: Danas, B92

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar