POLITIKA VESTI

Ljajić: Od Šešeljevog napada nemate odbranu, razmišljam o izlasku iz Vlade Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je posle optužbi lidera radikala Vojislava Šešelja da je deo organizovane kriminalne grupe, razmišljao o izlasku iz Vlade Srbije.
Navodeći da od takvog napada „nemate odbranu“, Ljajić je za novi „Nedeljnik“ ocenio da je to pokušaj njegove kriminalizacije u cilju smanjenja političkog uticaja.

„Ovaj poslednji napad nema nikakve veze sa politikom i zato je mnogo teži od onoga iz uslovno ‘bivšeg života’ kada sam bio proskribovan u jednoj maloj zajednici kao izdajnik. Iskreno, pomislio sam da je to deo šire priče, ali sada mi je više nego jasno da je to političko-finansijska akcija Šešelja i Zukorlića“, naveo je Ljajić.

On je kazao da institucije treba da izađu i kažu da li je bilo šta od Šešeljevih navoda, istina.

„Ovo je kao da dokazujete da nekog niste ubili. Ako postoji bilo šta, ne u političkoj karijeri, nego od mog detinjstva do moje 54 godine, ako sam jabuku nekom ukrao, ako sam se potukao sa nekim, ako postoji bilo šta, neka izađu sa tim i ja ću se povući“, kazao je potpredsednik Vlade Srbije.

Ljajić je najavio da neće preduzimati nikakve konsekvence protiv lidera radikala.

„A šta mogu da preduzmem? Šta Šešelj može da izgubi u ovom ratu sa mnom? Svi su navikli da vam Šešelj u medijima tovari blato u lice, a meni to apsolutno ne treba. On može samo da dobije, a ja mogu samo da izgubim, bez obzira i na izjave Vučića i Stefanovića i svih ostalih“, kazao je Ljajić.

On je naveo da „nijedan minut“ ne bi sedeo u Vladi Srbije da sumnja da iza optužbi stoji predsednik Aleksandar Vučić i dodao da nije želeo da uđe u vladu ni 2012. ni kada je Vučić postao premijer 2014.

„Išao sam kod Vučića i rekao mu da bih voleo da ne budem deo njegove vlade, nego da predložim nekog iz svoje stranke. On je rekao da treba još neki ozbiljni poslovi da se završe, i da su, zbog svega što nas očekuje, potrebna jaka imena u vladi. A da li sam umoran od učešća u vlasti? Apsolutno jesam, preumoran sam, ali nadam se da neću još dugo biti u vladi i da ću nekima to da skinem s dnevnog reda“, rekao je Ljajić.

Izvor: Novi Magazin Foto: Screenshot

Ostavite komentar