LSV: Dok se u Beogradu sprovode megalomanski projekti, ostatak zemlje se prazni i nestaje
POLITIKA

LSV: Zabraniti skup posvećen Milanu Nediću

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo postavlja pitanje nadležnim državnim organima hoće li doneti odluku o zabrani održavanja spomen skupa Milanu Nediću, čelniku fašističke Vlade Srbije u Drugom svetskom ratu.

Ovaj skup je najavljen za 4.februar, a kao organizatori su navedene organizacije Srpski carostavnik i Srbska akcija-podvig i borba, navela je LSV u saopštenju.

Dodaje da i protest u petak, pred beogradskom Kućom ljudskih prava, kao i pretnje novinaru televizija N1 pokazuju koliko je razgranata delatnost desnoekstremističkih grupa.

Delovanje pojedinaca i organizacija, koje za cilj imaju promovisanje ideja ekstremizma mora biti strogo sankcionisano, ocenila je LSV napominjući da zatvaranje očiju pred pokušajima obnove fašističkih ideja za posledicu može imati povećanje nestabilnosti u društvu.

LSV traži reakciju, očekuje da skup posvećen Milanu Nediću bude zabranjen i da nadležni organi pokrenu inicijativu da Ustavni sud Srbije razmotri zabranu ovih, ali i drugih, organizacija koje promovišu fašizam i druge oblike desnog ekstremizma.

Izvor: Danas

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar