POLITIKA SRBIJA

Lutovac: Očekujem povoljan ishod razgovora sa Tadićem o ulasku u Savez za Srbiju, Boris Tadić: Ne idu babe i žabe

Lutovac: Očekujem povoljan ishod razgovora sa Tadićem o ulasku u Savez za Srbiju, Boris Tadić: Ne idu babe i žabe

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da očekuje povoljan ishod razgovora sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića o ulasku u Savez za Srbiju.

Lutovac je za „Blic“ rekao da se nada da ima prostora da u savez uđe još neko od predstavnika opozicije.

„Očekujem povoljan ishod razgovora sa SDS-om, a da li će još neko da se priključi zavisi od toga da li će prihvatiti ciljeve i način delovanja saveza. Iskreno se nadam da tu ima prostora za još autentičnih predstavnika opozicije“, rekao je Lutovac.

On je naveo da je opoziciji potrebna racionalnost, lideri i akteri koji su spremni da svoje uže ciljeve podrede opštem cilju – normalizaciji svakodnevnog i političkog života u srbiji.

„Svi koji budu tvrdoglavo insistirali na posebnostima u dubokoj senci ispod cenzusa izgubiće svrhu postojanja, smisao delovanja. Šta vam vredi ideološko-programska čistota ili superiornost ako niste relevantni, ako niste u stanju bilo šta da promenite“, kazao je lider DS, objavila je agencija BETA.

Da podsetimo ne tako davno, 20 jula ove godine Boris Tadić je povodom ove teme izjavio da nije dobra ideja okupljanje različitih opcija u jedan savez:

Boris Tadić i Miloš Jovanović pregovaraju o ulasku u Savez za Srbiju
Boris Tadić :Ko će glasati za korpu baba i žaba  Foto: Tviter
Boris Tadić: Ne idu babe i žabe

Iako se očekivalo da će i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića biti u Savezu, on je nedavno za „Blic“ izrazio sumnju u ujedinjenje opozicije i ocenio da bi opozicija imala veće šanse ukoliko bi se formirala dva bloka – proevropski i onaj drugi koji bi okupio stranke i pokrete koje imaju antievropski i tradicionalistički koncept.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                  Foto:Screenshot

Ostavite komentar