POLITIKA SRBIJA

Maja Gojković: Ko od ministara stalno „udara packe“

Maja Gojković: Za funkcionerku SNS i ministarku Zorane Mihajlović i njenom „ultimatumu“ da niko u stranci ne deli Zoranino mišljenje

Ilustracija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da „postoji tendencija“ dva ministra da „udaraju packe“ Skupštini, iako je u njenoj nadležnosti kritika rada izvršne vlasti, a ne obrnuto.
„Kritike primam rado, nisam nedodirljiva, ali i drugi moraju da budu spremni za to, jer politika nije bajka. Neki su, međutim, vrlo osetljivi na kritiku ili uvredu, a kad vređaju njihovog koalicionog partnera, iza čijeg imena su izašli na izbore, podrazumeva se da sede i da gledaju“, rekla je Gojković za „Politiku“ povodom zamerki koje joj je uputio potpredsednik Vlade, ministar i lider Socijal-demokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

Gojković je kazala da nije ništa pogrešno, ni drugačije uradila kada je dozvolila postavljanje poslaničkog pitanja o Ljajiću, kao i da je ispravno reagovala na „ultimatum“ koji joj je postavio poslanik SDPS-a Muamer Bačevac, rekavši da u roku od nekoliko dana mora da oduzme mandat šefu poslanika Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju.

„Rekla sam da ultimatum ne prihvatam i da, ako on meni postavlja ultimatum, onda i ja njemu ;postavljam ultimatum, i da nije bilo takve žestine od strane ove političke opcije kada je Sulejman Ugljanin govorio morbidne, strašne stvari o državi Srbiji. Ne znam kako sam se ja našla usred bitke za Novi Pazar u izborima za nacionalne savete“, kazala je Maja Gojković.

Navodeći da „to nije bila pretnja i ultimatum predsedniku parlamenta, nego državi Srbiji“, i da je ona tu bila „kolateralna šteta“, Maja Gojković je kazala da veruje da je Bačevac bio iskren kada joj je, lupajući prstom o klupu, dao rok od nekoliko dana, inače će oni upotrebiti sve svoje veze spolja i unutra.

Šešelj optužio ministra da je VOĐA NARKO KARTELA, Ljajić traži da „HITNO REAGUJU javne i tajne službe“ VIDEO

Rekla je da je uverena da je, kada su krenuli obračuni poslanika SDPS i SRS, uradila dobro za državu i parlament davanjem petominutne pauze radi smirivanja situacije, dodavši da nikada nije ni reagovala ni prekinula Srđana Noga iz Dveri koji godinama „kroz pitanja brutalno napada i vreda Aleksandra Vučića, njegovog brata i porodicu“.

„Nije reagovala ni poslanička grupa SDPS-a na uvrede Vučiću. Ako sam isto postupala, ne razumem kako sam dosad bila dobar predsednik, a sad nisam. Ne tvrdim da ja to radim dobro, a ukoliko Rasim Ljajić smatra da to može da radi bolje, tolerantnije, ili bi bolje prekidao jedne, a davao reč drugim poslanicima, moja ponuda njemu od pre nekoliko godina da bude predsednik Narodne skupštine – stoji. Ja naravno ne pretendujem da budem na njegovom mestu“, kazala je ona.

Maja Gojković je kazala da se Bačevac nije izvinio, a da je sa Ljajićem razmenila SMS-poruke izvinjenja.

Upitana o izjavi funkcionerke Srpske napredne stranke i ministarke Zorane Mihajlović date jednom listu u kojem je govorila o njenom „ultimatumu“, Maja Gojković je kazala da je to očekivala od Zorane Mihajlović.

„Naravno, od svoje stranke imam veliku podršku, niko ne deli Zoranino mišljenje i iza toga stojim. Molila bih ministre da se uzdrže od komentara na rad Skupštine Srbije, da se naviknu da poslanici nadziru njihov rad i da ih kritikuju“, kazala je Maja Gojković.

Šešelj je nedavno na sednici Skupštine Srbije rekao da policija ima sva operativna saznanja da je Ljajić „vođa jednog od najjačih narko-kartela na području Srbije“, što je izazvalo burno negodovanje Ljajićevih poslanika iz Socijal-demokratske partije Srbije, koji su napustili skupštinsku salu.

Izvor: Mondo Foto: Screenshot

Ostavite komentar