POLITIKA SVET

MAKRON NA UDARU JAVNOSTI: Slikao se sa lopovom i mladićem koji pokazuje srednji prst

Još jedan skandal MAKRON NA UDARU JAVNOSTI: Slikao se sa lopovom i mladićem koji pokazuje srednji prst, a nedavno se spekulisao da je u vezi sa svojim šefom obezbeđenja i da je Brižit samo maska

Makron je juče rekao da se sastao s bivšim pljačkašem tokom neplanirane posete siromašnoj četvrti. „Volim svako dete Republike, bez obzira na njihove greške“

Francuski predsednik Emanuel Makron, kojem prema anketama pada popularnost, našao se pod kritikama zbog fotografije na kojoj se smeje dok stoji između dvojice mladića, od kojih jedan bez majice i spuštenih pantalona pravi nepristojni gest prstom.

Na fotografiji napravljenoj tokom posete francuskim Karibima nalazio se i mladić koji je bio pljačkaš, preneo je Asošijetid pres.

Fotografija je tema dana u Parizu, s oštrim kritikama desničarskih političara.

Liderka ekstremne desnice Marin le Pen je na Tviteru navela da je to „neoprostivo“. Političari s umerene desnice su takođe kritikovali Makrona uz ocenu da unižava predsedničku funkciju.

Makron je juče rekao da se sastao s bivšim pljačkašem tokom neplanirane posete siromašnoj četvrti. „Volim svako dete (francuske) Republike, bez obzira na njihove greške“, rekao je Makron u odgovoru na optužbe, preneo je B92.

I prethodnih dana mediji su obrušili na Makrona.

Spekulisali su da je Makron u vezi sa svojim šefom obezbeđenja i da je Brižit samo maska

Francuski predsednik Emanuel Makron (41), za kog se odavno sumnja da je gej, u vezi je sa svojim šefom obezbeđenja Aleksandrom Benalom (26), spekulišu mediji. Na tu ljubavnu aferu posumnjalo se nakon što je prošle nedelje Benala uhapšen jer je u policijskoj opremi tukao demonstrante tokom velikih radničkih protesta 1. maja, spekulišu mediji.

Kako francuski mediji navode, Benala, poreklom iz Maroka, protivzakonito je bio u policijskoj uniformi i iživljavao se nad dvoje demonstranata – muškarcem i ženom. Kad je to saznao, Makron ga nije prijavio policiji, što je prema zakonu trebalo da uradi, već ga je samo suspendovao na dve nedelje. Međutim, snimak kako Makronov šef obezbeđenja prebija ljude isplivao je u javnost početkom jula, te je usled pritiska javnosti i francuske opozicije, predsednik prošlog petka bio primoran da otpusti Benalu, koji je sutradan i uhapšen.

Mediji u Francuskoj sumnjaju da su Makron i njegov telohranitelj zapravo ljubavnici jer je predsednik previše blago reagovao kad je skandal sa prebijanjem demonstranata otkriven.

– Benala je samo suspendovan na dve nedelje. Zašto odmah nije dobio otkaz – pita francuska štampa.
Zbog toga mnogi uopšte ne sumnjaju da su dvojica muškaraca u ljubavnoj vezi.

– Moguće je da mu je u intimnim trenucima otkrio čak i šifre nuklearnog naoružanja – navode francuski listovi.

Kako dodaju, nova afera potvrđuje ranije spekulacije da je Makron oženjen 24 godine starijom Brižit (65) samo da bi sakrio da je homoseksualac.

Ovo, inače, nije prvi put da Makrona povezuju sa muškarcima. Prethodno se verovalo da je u vezi sa radijskim voditeljem i generalnim direktorom Radio Fransa Matjeom Gajeom (41). Pričalo se da su njih dvojica bili u vezi deset godina. On je početkom 2018. skinut s mesta direktora radija, a spekuliše se da mu je Makron lično namestio smenu kako bi ućutkao glasine o njihovoj vezi. U svetlu novih događaja, kako francuski mediji pišu, Makron je Gajea verovatno smenio kad je započeo novu vezu, i to sa Benalom.

Makron: Nije mi to ljubavnik

Emanuel Makron bio je prinuđen juče da se pravda povodom spekulacija u medijima o svojoj vezi sa Aleksandrom Benalom.
– Benala mi nije ljubavnik. Nije imao pristup kodovima za nuklearno oružje – izjavio je Makron.
On je, međutim, ipak stao u odbranu bivšeg šefa obezbeđenja.
– I uzorna Republika može da pogreši. Ako žele krivca, ja sam taj, i samo ja. Ja sam ukazao poverenje Aleksandru Benali. Ja sam potvrdio kaznu. Niko u mom kabinetu nije bio izuzet od zakona Republike. Nikada – istakao je Makron,prenose Novosti.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                         Foto:Screenshot

Ostavite komentar