POLITIKA SVET

Makron Žutim prslucima: U pravu ste

Makron Žutim prslucima: U pravu ste

Francuski predsednik Emanuel Makron odgovorio je rečima „U pravu ste“ potpisnicima peticije „Žutih prsluka“ u kojem se traži smanjenje cena goriva na benzinskim pumpama, a koje je do sada potpisalo više od milion ljudi.

„Dragi svi, doživeli ste kao udarac bičem povećanje cena goriva i odlučili ste da reagujete peticijom. Čuo sam vašu poruku i direktno vam odgovaram: U pravu ste“, odgovorio je Makron na peticiju koju je potpisalo 1,15 miliona ljudi a koja je emitovana na sajtu Change.org.

Francuski predsednik je rekao da je akcija protiv klimatskih promena „neophodna borba“ i dodao da ekološki problemi o kraju sveta i finansijski problemi gradjana na kraju meseca ne smeju da budu u suprotnosti.

Makron je rekao da posle 18 meseci na vlasti promene koje se vode nisu još dovoljno vidljive.

Francuski predsednik je podsetio da je vlada povukla odluku o poskupljenu poreza na gorivo i dodao da tokom zime neće biti povećanja cena struje i gasa.

Makron je dodao da želi nastavak dijalog s građanima.

Francuski predsednik se od novembra suočava s najvećom krizom posle nastanka pokreta „Žutih prsluka“ koji su mobilisani od 17. novembra raznim akcijama i protestima subotom, nezadovoljni opštom državnom politikom.

Izvor:Danas  Foto:Sceenshot

Ostavite komentar