POLITIKA

Mihajlović: DSS ne želi Srbima sa severa Kosova bolju vezu sa ostatkom Srbije DSS: Zna li ministarka da Priština nije na severu Kosova?

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da kritike Demokratske stranke Srbije na račun izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština govore da ta stranka ne želi da se Srbija brže razvija, niti da blizu 500.000 ljudi u okruzima kroz koje će proći ovaj auto-put imaju bolji život zahvaljujući razvoju infrastrukture.

Foto: Danas

„Umesto da kao stranka koja sebe smatra najvećim borcem za Kosovo podrži gradnju auto-puta, koji će Srbima na severu Kosova omogućiti bol ju vezu sa Prokupljem, Nišem, Pirotom i ostatkom Srbije, DŠ se sada po ugledu na Jeremića, Jankovića, Đilasa, Obradovića i ostale s kojima žele u savez, i tome protivi i pridružuje im se u napadima na svaki projekat koji treba da pomogne Srbiji da se brže razvija“, kaže Mihajlovićeva, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

DSS: Obaveštavamo ministarku Mihajlović da Priština nije na severu Kosova

Printscreen

Povodom izjave Zorane Mihajlović, saopštenjem se oglasila Demokratska stranka Srbije:

„Ministarka Zorana Mihajlović je iznela veoma neobične tvrdnje u svom obimnom odgovoru na stav Demokratske stranke Srbije da finansiranje i izgradnja auto-puta Niš- Priština- Tirana- Drač nije u interesu Srbije, već Albanije.

Ministarka Mihajlović ističe da će se ovim auto-putem biti povezani Srbi sa severa Kosova sa Srbijom. Auto-put ne prolazi kroz sever Kosova, već daleko od njega i ne ide do Kosovske Mitrovice, već Prištine. Valjda ministarka ipak zna da Priština nije na severu Kosova.

Bilo bi veoma dragoceno da Mihajlović objasni tvrdnju da je od dobrobiti za Srbiju da obezbedi izlazak na luku Drač. Za Srbiju su važne luke Bar, Solun i Konstanca, luka Drač to nije. Njeno povezivanje sa koridorom 10 je isključivo interes Albanije.

Demokratska stranka Srbije ponavlja da se zalaže za izgradnju saobraćajnica koje povezuju stanovnike Pirotskog, Nišavskog i Topličkog okruga, a do boljih vremena to treba da se postigne izgradnjom mreže puteva Prvog B reda.“

Ostavite komentar