POLITIKA SRBIJA

Mihajlović: Ispitati slučaj „Vulin“ – Vulinovi: Šta je sa Zoraninim stanovima i gaćicama?

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da mediji imaju pravo da tragaju za odgovorima koji su od interesa za javnost i da nadležni organi, ako je potrebno, ponovo ispitaju „slučaj Vulin“, a iz stranke ministra Aleksandra Vulina, Pokreta socijalista, poručuju da Mihajlović, ne samo zbog te izjave, nije mesto u vladi.
Ilustracija, Jutarnji GLASnik, Printscreen/ agencije

„Mediji imaju pravo da tragaju za odgovorima koji su od interesa za javnost, da istražuju kretanje novca, načine finansiranja stranaka i političara, ali i nevladinih organizacija i udruženja građana“ rekla je Mihajlović za KRIK.

„Nedopustivo je da bilo ko vređa, kleveće, ponižava i fizički napada urednike i novinare“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da nije bitno da li je u pitanju verbalni napad na novinare KRIK-a ili fizički napad na novinarke „Pink“ i ekipu RTS-a, jer su napadi usledili samo zato što su novinari radili svoj posao.

Kako se navodi na sajtu KRIK-a, Mihajlović je rekla i da, ukoliko je potrebno, nadležni treba ponovo da ispitaju „slučaj Vulin“.

„Potpuno sam saglasna sa predlogom predsednika Aleksandra Vučića da nadležne agencije ispitaju sve što je potrebno u skladu sa zakonom“, prenosi KRIK reči potpredsednice Vlade Srbije.

Na taj stav Mihajlović oglasila se stranka ministra Vulina, ocenom da se potpredsednica vlade, „kao i uvek kada misli da će dobiti naklonost medija i stranaca sa kojima slavi slave, pridruži njihovoj hajci“.

„Još jednom će Zorana Mihajlović dokazati da je spremna na sve, samo da niko ništa ne pita ni o njoj, ni o njenim stanovima, upotrebi vladinih kartica, skupocenom vešu, luksuznim odmorima na Sardiniji“, navedeno je u saopštenju PS.

„Jednom će napasti patrijarha, drugi put kineske investitore, a uvek se obrušiti na Ruse i kada god može na nas i našeg predsednika. Nedopustivo je da je Mihajlović bila jedini potpredsednik u Vladi Srbije, koji je glasao da prihvatimo rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod, i krivi za genocid u Srebrenici“, kaže poslanica PS Ana Karadžić u izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njenim rečima, „nedopustivo je bilo i tada i sada što je ( Mihajlović) ostala u Vladi Srbije, a misli da su Srbi genocidan narod“.

Ako je neko i sumnjao odakle i zašto dolaze laži i napadi na Aleksandra Vulina, sada više nema sumnje, zaključuje Karadžić.

Inače, deo medija se bavi poreklom novca, kojim je ministar Vulin svojevremeno, dok je bio poslanik, kupio stan.

Izvor: Tanjug

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar