POLITIKA

Miloš Jovanović: Bezglavo i diletantsko političko lutanje vlasti

IZJAVA PREDSEDNIKA DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE, MILOŠA JOVANOVIĆA

Dačićeve izjave ukazuju na konfuziju u redovima Vlade

Foto: DSS

Neretko prepoznatljivo lažne i brojne kontradiktorne izjave najviših srpskih zvaničnika dokaz su potpune konfuzije koja vlada u krugovima vlasti suočene sa sve raširenijim otporom javnosti priznavanju secesije Kosova.

Poslednji primer odsustva jasne strategije rešavanja najvažnijeg srpskog državnog pitanja je jučerašnja poruka prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića upućena Albancima da „treba da pristupe postizanju kompromisa sa Srbijom jer će im vremenom pozicija biti pogoršana“. Time je posredno, ali nedvosmisleno rekao da je strategija zamrznutog konflikta za Srbiju najbolje rešenje, kao i da se suštinski ne slaže sa predsednikom Republike koji smatra da je zamrznuti konflikt neodrživo rešenje. Priznanje secesije Kosova je, dakle, po takvom stavu predsednika Republike, održivo rešenje.

Lažni izlazak tzv. Srpske liste iz vlade Kosova, gromoglasno najavljeno samostalno formiranje ZSO od kojeg se odustalo, krah farsičnog unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, stalno odlaganje predsednika Republike da obelodani svoj stav o rešenju pitanja Kosova, ako ga uopšte ima, ponavljanje fraza „bolno rešenje“, „nećemo priznati nezavisnost, sem ako i Srbija nešto ne dobije“ i „mi smo zakompromis“ – pri čemu sadržina tog „bola“, „nečeg“ i „kompromisa“ ostaje nepoznata… samo potvrđuju bezglavo i diletantsko političko lutanje vlasti u pokušaju da se formiranje Zajednice srpskih opština predstavi kao adekvatna naknada za predaju Kosova i Metohije.

Informativna služba DSS 22.5.2018.

Ostavite komentar