Jovanović: Nisam siguran da Savez za Srbiju može sprovesti promene! Srbiji su potrebni novi ljudi
POLITIKA VAŠ STAV

MILOŠ JOVANOVIĆ: Marko Đurić svaku srpsku predaju predstalvja kao pobedu

IZJAVA PREDSEDNIKA DSS MILOŠA JOVANOVIĆA
POLAGANjE ZAKLETVE PRED TAČIJEM POSLEDNjI ČIN GAŠENjA PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA SRBIJE

Polaganje zakletve sudija i tužioca sa Kosova i Metohije pred takozvanim predsednikom Kosova, a zapravo ratnim zločincem Hašimom Tačijem, koga srpsko pravosuđe tereti za najteža krivična dela, novo je ponižavanje srpskog naroda i urušavanje srpske državnosti. Današnji događaj predstavlja poslednji čin gašenja pravosudnih institucija Srbije i njihovu integraciju u kosovske strukture koje je započelo Briselskim sporazumom iz 2013. godine i Sporazumom o pravosuđu iz 2015. godine.

Otužno je što direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić svaku srpsku predaju predstavlja kao pobedu. Tako je i ovom prilikom izrekao ordinarnu neistinu da je ovo „prvi put od 1999. godine da ćemo imati sud i tužilaštvo u Severnoj Mitrovici sa srpskom većinom“, prećutavši da će na čelu tužilaštva u Mitrovici biti Albanac a da će u Osnovnom sudu raditi 12 srpskih i 9 albanskih sudija i to u okviru pravnog sistema samoproglašenog Kosova.

Povlačenje države Srbije sa Kosova i Metohije ne može pomoći jačanju njene pozicije niti unapređenju položaja Srba. Zato najodlučnije pozivam na istinski dijalog o Kosovu i Metohiji u skladu sa Ustavom Srbije uz istovremeno otvaranje rasprave o evropskim intergracijama Srbije, jer su to dva neumitno povezana procesa.

Informativna služba DSS Beograd,

24. oktobar 2017. godine

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar