POLITIKA VAŠ STAV

Miloš Jovanović: Podsećam na odredbe KZ, član 306. i 307, koji utvrđuju krivična dela ugrožavanja teritorijalne celine, kao i priznavanja kapitulacije ili okupacije

IZJAVA PREDSEDNIKA DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE MILOŠA JOVANOVIĆA

PANIČNO OBRUŠAVANjE NA MITROPOLITA AMFILOHIJA
Foto: Screenshot

Prigovori arhiepiskopu cetinjskom i mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju Radoviću da izdajnicima imenuje one koji iznose stavove drugačije od njegovih besmisleni su i politikantski, ali dragoceni, jer stranke, javne ličnosti apologete režima i kvazi analitičare ogoljavaju na najbrutalniji način. Osuđujući svaki pokušaj otpora ideji prihvatanja i priznanja secesije Kosova, funkcioneri, i stranaka na vlasti i nekih koje to nisu, u horu sa prorežimskim i prozapadnim medijima, pokazuju svoje pravo lice.

Sve njih, koji su se uspaničeno obrušili na mitropolita Amfilohija samo zbog njegove javno izrečene bojazni da sadašnja politika „vodi izdaji Srbije i Kosova“, podsećamo da su po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244 SB UN Kosovo i Metohija u sastavu Srbije, a posebno podsećamo na odredbe Krivičnog zakonika, član 306. i 307, koji utvrđuju krivična dela ugrožavanja teritorijalne celine, kao i priznavanja kapitulacije ili okupacije.

Predaja dela sopstvene teritorije ne može da bude ni „teška odluka“, ni „kompromis“, ni „pogled u budućnost“, ni „suočavanje sa realnošću“… već samo ono što jeste: čin izdaje. Umesto nedostojne i sramne hajke koja se vodi protiv mitropolita Amfilohija, predsednik Republike i aktuelna vlast dužni su građanima Srbije samo jedan odgovor: Da li je Srpskoj naprednoj stranci prihvatljivo potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa Kosovom i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama?

Informativna služba DSS Beograd,

9. januar 2018.

Prethodni članci

Ostavite komentar