POLITIKA VESTI

Ministar Popović: U NATO nikada, ali saradnja je nužna

Ministar Popović: U NATO ne, obavezni vojni rok da

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović ocenio je danas da Srbija nikada ne treba da postane članica NATO pakta,a li da je saradnja sa Alijansom nužna.

„Samo podizanjem vojne saradnje sa ODKB i Ruskom Federacijom, na isti nivo koji danas imamo sa NATO paktom, moći ćemo da odbranimo našu vojnu neutralnost, rekao je Popović Foto: Screenshot/ Youtube

Popović, koji je ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, u pisanoj izjavi je naveo da je vojna neutralnost jedina moguća politika Srbije u oblasti odbrane.

„Ta politika podrazumeva ne samo jačanje naše vojne moći kroz nabavku novog naoružanja i ponovno uvođenje obaveznog služenja vojnog roka, već i potpuno ravnopravnu i uravnoteženu vojnu saradnju sa svim vojnim savezima“, rekao je Popović, a navodi se u saopštenju stranke čiji je lider.

On je ocenio da je zbog sprovođenja politike vojne neutralnosti potrebno da Srbija ojača svoju vojnu saradnju sa ODKB, vojnim savezom koji predvodi Rusija, jer kako je ocenio „nijedna članica tog saveza, za razliku od velike većine NATO zemalja, nije priznala nezavisnost Kosova“.

Stoltenberg: NATO nema nameru da uzmiče pred Rusijom koja obnavlja staru moć
„Rastuće sumnje“ da sve brojnije vojne vežbe sa NATO, kao i učestale posete generalnog sekretara te alijanse Jensa Stoltenberga Srbiji, vode ka napuštanju pozicije vojne neutralnosti i ulasku Srbije zemlje u NATO, otkloniće se na ovaj način kaže Popović Foto:Pixabay

„Samo podizanjem vojne saradnje sa ODKB i Ruskom Federacijom, na isti nivo koji danas imamo sa NATO paktom, moći ćemo da odbranimo našu vojnu neutralnost, rekao je Popović.

Kako je ocenio, time će se otkloniti „rastuće sumnje“ da sve brojnije vojne vežbe sa NATO, kao i učestale posete generalnog sekretara te alijanse Jensa Stoltenberga Srbiji, vode ka napuštanju pozicije vojne neutralnosti i ulasku Srbije zemlje u NATO.

Izvor:B92 Foto:Screenshot

Ostavite komentar